Lyt til artiklen:

Rumænsk grise-medarbejder er Danmarks bedste

00:00
Hastighed: ???x
02:39

For tredje gang kårer Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris årets medarbejder. I år går prisen til rumænske Oana Botez, der med sit engagement og sin evne til at håndtere grise, ifølge hendes chef er uundværlig i farestalden.

Hun har arbejdet på Skjoldborg i Herning i 15 år, hvor hendes indsats bliver anerkendt og værdsat af både kolleger og ledere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hun er utrolig effektiv og meget hjælpsom og smilende, siger Sven Agergaard, som er gårdejer på Skjoldborg i en pressemeddelelse.

Tre griseproducenter vinder pris for at redde bornholmske arbejdspladser

Se også:

Tre griseproducenter vinder pris for at redde bornholmske arbejdspladser

Han fortæller, at Oana Botez har et skarpt øje, som er uundværligt på staldgangen. Udover ansvaret for farestalden, har hun ansvaret for oplæring af elever, og har hurtigt udviklet sig til en god læremester.

- Oana har fortjent at blive årets medarbejder, fordi hun har et falkeblik. Når hun går rundt i stalden, så ser hun ting med det samme, og hun handler på det, hun ser, siger fra Sven Agergaard.

Effektivitet og faglighed i højsædet

Som 20-årig afsluttede Oana Botez grundforløbet for rumænere på Borris Landbrugsskole. Allerede her stod det klart, at hun havde et godt håndelag.

rich-media-3
Med prisen følger en check på 10.000 kroner. Foto: Theis Eriksen

Hun tog HF1 og HF2 på Agroskolen i Herning, og blev faglært landmand med et imponerende afslutningsprojekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Arbejdet med små grise, at passe dem og se, at der kommer store og stærke grise ud af dit arbejde med dem er meget givende. Samtidig har vi en god effektivitet her på gården. Det giver derfor meget god mening for mig at passe små grise, siger Oana Botez.

Da hun blev ansat hos Skjoldborg, gik hun meget op i at lære virksomhedskulturen på en bedrift at kende, og var samtidig ihærdig med at lære dansk. Derudover lærte hun hurtigt at spotte omløbere og brunstkontrol i stalden.

Fremtidsplaner

Efter et par år i et kontorjob udenfor landbruget, var det et glædeligt gensyn for både Sven Agergaard og resten af kollegerne, da Oana Botez valgte at vende tilbage.

Årets grise-elev er fundet

Se også:

Årets grise-elev er fundet

Det er ifølge Sven Agergaard fordi, at hun er hjertevarm, vellidt og skaber en god holdånd hos Skjoldborg. Desuden elsker hun grisene og er meget dedikeret til sit arbejde.

- Jeg vil stadigvæk være her i mange år, fordi når man er dygtig til noget, så er det bedst at blive ved, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med prisen Årets medarbejder følger der en pengepræmie på 10.000 kroner.