Lyt til artiklen:

Velholdt Dominator høster ved Rinkenæs

00:00
Hastighed: ???x
02:30

- Det er egentlig for at overraske min far. Jeg ved han tjekker Maskinbladet hver aften, når han kommer hjem. Så det kunne være sjovt hvis han så det, siger Tommy Jessen.

Han har indsendt en video af sin far, Johan Jessen, der høster med sin velholdte Claas Dominator med udsigt over Flensborg Fjord ved Rinkenæs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min far, Johan Jessen, har sit eget landbrug på 14 hektar og kører maskinstation ved siden af. Og så er jeg nogle gange med rundt og filme når han høster. Han har jo som regel de samme kunder hvert år, fortæller Tommy Jessen, der ikke selv er landmand. Han er i stedet gået fotografvejen.

Han synes det er fedt at filme og fotografere høst og landbrug, og så kan han bedre lide at se de ældre maskiner.

- De store Lexioner og John Deere-tærskere koster jo millioner, og det er ikke alle der har råd til den slags. Så jeg synes det er spændende med gamle maskiner, der med vedligehold kan køre i mange år, forklarer han.

- Min far startede med en mindre Dominator, men med den trinløse transmission i SL-modellen var han solgt. Siden har han eftermonteret rotorblink, store LED-arbejdslys og så hans ubetingede favorit: aircondition, fortæller Tommy Jessen, og fortsætter:

- Det er først på sine gamle dage, at han har valgt det. Blandt andet fordi han begyndte at køre maskinstation med egne maskiner efter vi stoppede med at have dyr på gården

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dominatoren i videoen bliver pudset, plejet og blæst ren hver aften. Intet er overladt til tilfældighederne, fortæller Tommy Jessen. Han beretter om en høst mellem bygerne, men hveden i videoen gav trods vejrliget fornuftigt udbytte.

- Først var der tørke, og da var kornet ikke modent. Da vi så endelig skulle i gang kom der nedbør, der sagde spar to til det hele. Så vi har høstet mellem regnbyger. Men udbyttet fejler ikke noget, siger Tommy Jessen.

Udbyttet på de fire hektar ejet af Peter Schütt, der kører fra i videoen, var godt, og vandprocenten var 15,5 sagde Dominatoren hos Johan Jessen, der forhåbentlig hermed er overrasket.

Hvis du selv har fået lyst til at dele en video med os - og med alle andre landbrugsinteresserede - kan du gøre det her