Lyt til artiklen:

Landmænd kan søge om tilskud til at pleje naturen

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Medarbejderne i Agri Nords Naturteam er klar til at søge tilskud til rydning og hegning til land-mænd, der har interesse i det.

Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ansøgningsrunden er åben og løber frem til 14. december, men det er en god idé at komme i gang med det samme, råder natur- og projektkonsulent Kirsten Badawi Plesner.

- Det er ikke sikkert, at man kan nå at få tilskuddet, hvis man kommer i sidste øjeblik, for myndighedsgodkendelsen tager også tid, siger hun.

Kun særlige naturtyper kan få tilskud

Tilskuddet gives til rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning - herunder blandt andet etablering af hegn, vandforsyning, fangefolde med mere.

Der gives kun tilskud til rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning (hegning) i de særligt udpegede Natura 2000-områder.

Man kan dog også søge om tilskud til hegning af overdrev udenfor Natura 2000 og arealer i nationalparker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man kan få tilskud, selvom der er et eksisterende, ikkebrugbart hegn. Dette skal man dog selv fjerne. Tilskuddet er til at etablere et nyt hegn samt elforsyning, drikkeforsyning, fange-fold og rørbro, siger Kirsten Badawi Plesner.

Tilskuddet består af standardomkostninger, som ofte dækket udgifterne til etablering 100 procent.

rich-media-3
Natur- og projektkonsulent Kirsten Badawi Plesner opfordrer landmænd, der har mulighed for det, til at søge om tilskud til naturpleje. - Naturen har brug for pleje og afgræsning, så vi kan få noget god natur med høj biodiversitet, siger hun. Foto: Agri Nord

Naturen har brug for afgræsning

Kirsten Badawi Plesner opfordrer alle, der har mulighed og lyst til at lave naturpleje på de pågældende arealer, til at søge.

- Naturen har brug for pleje og afgræsning, så vi kan få noget god natur med høj biodiversitet, siger hun og tilføjer:

- Det kan endda være, at det kan være et godt alternativ til almindelig markdrift at lave naturpleje i stedet for. Især hvis det er lave og våde arealer, siger hun.