Søren Christensen er stadig formand for Vestjysk Landboforening.

På foreningens generalforsamling blev han genvalgt for femte år i træk. Selvom miljøgodkendelser, bureaukrati, randzoner og den udeblevne snestorm havde plads i formandens beretning, blev årets generalforsamling i landboforeningen mild som en forårsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En let brise blev sendt i retning af Ringkøbing-Skjern Kommune med tak for et godt samarbejde, og formanden roste også indsatsen hos landbrugets brancheorganisation på Axelborg.

- Jeg synes, vi har et godt hold i Landbrug og Fødevarer med Martin Merrild som formand og Søren Gade som direktør, sagde Søren Christensen ifølge en pressemedddelse.

Tungt bureaukrati

Det var dog ikke ren ros. Politikerne skaber barrierer, som forhindrer vækst, sagde formanden. - Ønsket om generelle restriktioner frem for en målrettet indsats skaber et tungt bureaukrati frem for et godt samarbejde. Vi skal have regler for, hvad landbruget må udlede, frem for hvor meget det må producere, sagde Søren Christensen.

Regnskabet for Vestjysk Landboforening viste en omsætning på knap 54 millioner kroner og et overskud på 372.000 kroner. Det betyder, at priserne bliver holdt i ro for tredje år i træk.

Genvalg

Foruden genvalget til Søren Christensen blev Niels Kristian Poulsen og Hans Christian Tylvad genvalgt.