De økologiske afgrøder der vokser på danske marker, skal i fremtiden sikre landmændene et større og mere stabilt udbytte. 

Det er afgørende, hvis regeringens mål om en fordobling af det danske økologiske areal i 2020 skal nås, vurderer Videncentret for Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at finde vejen til mere robuste sædskifter er eksperter fra Aarhus Universitet, DTU, Videncentret for Landbrug og Økologisk Landsforening gået sammen i projektet Highcrop.

Heri undersøger de blandt andet, hvordan økologiske landmænd kan opnå et bedre udbytte og samtidig mindske miljøpåvirkning ved at bruge nye afgrøder og sammensætte dem på nye måder. Et arbejde som Videncentret for Landbrug har en afgørende rolle i.

- Vi laver en række markforsøg, hvor vi eksempelvis undersøger forskellige vårbygsorters robusthed i forhold til ukrudt ved forskellig gødningstildeling eller tjekker, hvornår man skal så sine efterafgrøder for at få mest ud af dem, fortæller landskonsulent Inger Bertelsen, der sammen med andre eksperter fra Videncentret for Landbrug, Økologi, deltager i projektet.