- Vorherre bestemmer vejret, men det er os der bestemmer om der skal høstes - og det skal der, med alle kendte høstmetoder - lige fra håndsegl og le, videre over slåmaskine med aflæggeværk og en nyrestaureret IH aflægger efterfulgt af en selvbinder for at slutte med en af de første mejetærskere med sækkestand, siger Hans Larsen.

Hans Larsen er indehaver af Morsø Traktormuseum, som arrangerer høst- og aktivitetsdage i weekenden den 21. og 22. juli 2012.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nyhøstede korn skal derefter tærskes, hvilket foregår i et stort herregårdstærskeværk, og til slut bliver kornet malet til mel i en kværn trukket af petroleumsmotorer.

Når markerne er ryddede, bliver der pløjet og harvet. Alt foregår løbende, idet der er klargjort parceller. Der vil være op mod 30 maskinsæt i marken. Desuden arrangeres traktorringridning og anden underholdning.

Der er også arrangeret indendørs udstillinger, blandt andet med fjernstyrede modeltraktorer, løvsavarbejder, kurvefletning og ølbrygning. Derudover er der også adgang til museets permanente udstilling af 90 rigtige veterantraktorer.

Bag arrangementet står mange frivillige. Blandt andet deltager folkedragtsklædte høstfolk med le.

Se mere på www.traktormuseum.net