Selv om der er ferie, sørger rådgivningsselskabet LMO for, at der altid er fagfolk til stede, der kan hjælpe medlemmerne med spørgsmål om randzoner. LMO har således oprettet en decideret Randzone-vagt.

- Om kort tid offentliggøres det kort, hvorefter der bliver udbetalt kompensation for at udlægge randzoner på op til ti meter langs vandløb og søer over 100 m2. Når kortet er offentliggjort, kan lodsejerne komme med rettelser til det. Samtidig med kortet kommer der nemlig en vejledning i, hvordan man kommer med rettelser til og ikke mindst hvilke rettelser, der vil blive taget til efterretning af NaturErhvervsstyrelsen. Vi ved, at det kan være svært at finde rundt i, og derfor står vi klar som fagfolk til at hjælpe hele sommeren, siger miljøkonsulent Tine Nielsen, LMO.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidsplanen for randzonerne ser således ud:

Først i juli: Randzonebredden offentliggøres. Kompensationskortet offentliggøres, og der åbnes for indberetning af fejl og mangler til NaturErhvervstyrelsen

1. september: Loven træder i kraft. Sagsbehandling om dispensation for randzoner begynder (§6). Ansøgning om reduktion af randzoner (§5).

Februar 2013: Ansøgninger om kompensation for randzoner begynder.