I den nye udgave af Hyologisk, der udkommer på fredag, har redaktionen besøgt Futterkamp, der er en del af Tysk Landbrug - de tyske landbrugsforeninger (Landwirtschaftskammer) - i Schleswig-Holstein. Centeret ligger i byen af samme navn. Den ligger på vejen fra Kiel til Oldenburg ud mod Østersøen og omkring halvanden til to timers kørsel fra den danske grænse.

Det er et af fem større regionale Lehr- und Versuchszentrum - altså lære- og forsøgscentrum for landbruget i hele Tyskland. Der er imidlertid også nogle mindre enheder, hvor der foregår en eller flere af disse aktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er både heste, køer og grise på Futterkamp. Ligesom der er et biogas-testanlæg. Eleverne kan derfor få undervisning og specialisere sig i alle disse discipliner.

Günther Dubberke, diplom-agraringeniør ansat hos Biochem, har arrangeret en rundvisning for Hyologisk på Futterkamp. Rundvisningen foregår sammen med Susanne Schmedemann, der også er diplom-agraringeniør, men ansat hos HaGe Futter (Hauptgenossenschaft Nord AG).

Christian Meyer, ekspert i indretning af svineproduktion og ansat på Futterkamp, viser rundt.

Ifølge flere kilder i den tyske svinebranche er Christian Meyer en institution i tysk svineproduktion - og ikke kun i det Schleswig-Holsteinske område. Svineproducenter og firmaer kommer langvejs fra for at bruge hans kvalifikationer.

Men han har også en bred kontaktflade til branchen. Han underviser de unge landbrugselever i indretning af svinestalde på Futterkamp, han er med til at afprøve inventar og anden teknik for firmaer på Futterkamp, han afholder kurser for svineproducenter, hvor nye indretningsmuligheder præsenteres og diskuteres på Futterkamp, eller hvor nu det er praktisk at mødes, og endelig kan svineproducenter købe rådgivningstimer hos ham, når de skal bygge nye stalde. Han har og opretholder derfor et stort kendskab til både teori, praksis og økonomi, når det gælder indretning af svinestalde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere i januar-udgaven af Hyologisk, der udkommer på fredag den 7. januar 2011. Bestil abonnement på 76207970 eller www.agrar.dk.