Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Ny type rottestation er tilpasset rotters adfærd

4. jan. 2021 | Indrykket af Tanaco A/S Pelsis

En rottestation med en helt ny udformning bryder med det traditionelle design, blandt andet i kraft af, at den er uden bund og bagside.

Del artiklen:

Den danske virksomhed Tanaco A/S, der tilbyder alt inden for blandt andet rottebekæmpelse, er en del af den internationale Pelsis-koncern, som har lanceret en nyudviklet station til rottegift eller fælder. Den nye station tager højde for, at mange rotter lider af neofobi – det vil sige angst for nyt.

Det er lykkedes Pelsis at få rotterne til at gå meget hurtigere ind i den nye station, som har navnet Neo Rottestation. Det skyldes et helt nyt design, som adskiller sig markant fra traditionelle rottestationer.

- Vores forsøg har vist, at det kun varer omkring 14 timer, før en rotte går ind i Neo Rottestationen, mens det varer 84 timer, før de går ind i en traditionel station, fortæller salgschef Ken Vang, Tanaco.

Det er en stor fordel, for jo hurtigere rotterne kommer til gift eller bliver taget i en fælde, jo hurtigere bekæmpes de, og jo hurtigere forsvinder problemet.

- Tidsfaktoren er vigtig. En hurtig rottebekæmpelse er typisk vigtig for at forhindre, at dyrene når at forvolde alvorlige skader, siger Ken Vang.


Neofobi

Pelsis har brugt næsten to år på at udvikle og teste Neo Rottestationen.

- Vi har mere end 100 timers videooptagelser ved stationer, og vi kan se, at neofobiske rotter går 82 procent hurtigere ind i vores station sammenlignet med en traditionel station, siger Ken Vang.

Det er Pelsis og Tanacos indgående kendskab til rotters adfærd, der er grundlaget for udviklingen af Neo Rottestationen.

- Vi ved, at en høj andel af rotter har neofobi, og at det generelt kendetegner rotters adfærd. De løber langs for eksempel en husmur med et mål om at komme til deres rede, eller for at spise eller drikke, og når de så møder en nyligt placeret rottestation, oplever de noget nyt, som de er bange for, og så løber de tilbage eller udenom. Og derfor tager det lang tid at få rotter ind i traditionelle stationer, siger Ken Vang.


Uden bund og bagside

Det problem har Pelsis løst med Neo Rottestationen ved blandt andet at fjerne bunden og bagsiden.

- Vores Neo Rottestation, som vi selv har udviklet og fået patenteret, er udformet, så rotterne kan se igennem stationen. Den er uden bund og bagside, så rotterne både kan føle væggen og det vante underlag. Det betyder, at de ikke oplever så stor ændring, og derfor er de ikke så bange for Neo Rottestationen, som de er for en traditionel station, siger Ken Vang.

Når rotterne kommer ind i stationen, er der ikke langt til giften eller en fælde, og Ken Vang fortæller, at de mest almindelige rottefælder passer ind i stationen.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter