Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Potentialet i natur- og vildttiltag

Af JOF - 20. feb. 2019 KL. 11:05

Der kan være penge at tjene, hvis landmænd laver natur- og vildtpleje på deres jord. Det mener LandboNord, som sammen med Danmarks Jægerforbund tilbyder gratis rådgivning.

Hver år ved denne tid lægger de nordjyske landmænd en plan for, hvad de skal have på deres marker i denne sæson. Men der kan være potentiale til en merindtjening, hvis man også har lyst til at investere i natur- og vildtpleje, skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

- Vi ser mange arealer rundt omkring, som ville kunne give et bedre afkast, hvis man tænkte i alternativer til afgrøder. Det er typisk i områder, hvor der år efter år er et reduceret udbytte på grund af for tørre eller for våde arealer, eller det kan være hjørner og kanter, som er besværlige og tidskrævende at dyrke med nutidens store maskiner. Kan de laves til attraktive natur- og vildtområder, kan det give en bedre økonomi på bundlinjen, samt bedre forhold for fugle, markvildt og insekter, siger planteavlskonsulent Eske Høj Laursen

Derfor har LandboNords PlanteRådgivning i år lavet et samarbejde med Danmarks Jægerforbund, hvor en vildt- og naturkonsulent sidder klar til at rådgive de landmænd, som alligevel er ved at få lavet deres markplan på LandboNord.

- Landmænd er generelt glade for at bo og arbejde i naturen. De sætter pris på at se vildt på deres ejendom, men ofte er de ikke klar over, hvilke virkemidler, de kan bruge for at skabe gode levesteder med velfungerende fødekæder. Velplacerede vildt- og bivenlige tiltag, der supplerer de eksisterende landskabselementer så som markveje, markskel, læhegn og så videre kan skabe komplette levesteder, hvor vildtet kan få opfyldt alle sine behov året rundt, uden landmanden behøver at gå på kompromis med driftsøkonomien, siger Vildt- og naturkonsulent Jakob Bergmann Nielsen fra Danmarks Jægerforbund i pressemeddelelsen.

Initiativet med den gratis rådgivning er på udvalgte datoer fra den 26. februar til og med den 26. marts i LandboNord i Brønderslev og Fjerritslev.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame