Bulldog Agri fra Randers er som de første i Danmark begyndt at importere det tyskproducerede foderbånd Eder Feedstar, som ifølge Bulldog Agri kan afløse alle former for hængebaneløsninger. Foderbåndet præsenteres på Landsskuet i Herning, der afholdes den 2. - 4. juli.

Ifølge direktør for Bulldog Agri, Jens Løgstrup, så kører der over 3.000 anlæg med Eder Feedstar i Tyskland, Østrig og Schweiz, og det var da også netop i Tyskland, at Jens Løgstrup fik øjnene op for anlægget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik øje på det på messe i Hannover, og min første tanke var, om sådan et anlæg overhovedet kan holde. Men producenten fortalte os, at der var ti års garanti på båndet, og så blev det først rigtigt interessant, fortæller Jens Løgstrup.

Minimalt vedligehold

Jens Løgstrup mener, at foderbåndet især vil kunne gøre en forskel i stalde med reduceret staldsystem, hvor der ikke vil kunne skabes plads til fuldfodervogne.

- Der vil et foderbånd være et billigt, og driftsikkert alternativ, mener Jens Løgstrup.

Men også i forbindelse med nybyggeri har foderbåndet sin berettigelses, fordi der med båndet kan spares en del kvadratmeter, sammenlignet med bredere foderborde.

Jens Løgstrup forklarer, at foderbåndet kan monteres i bestående stalde med mindre tilpasning. Det ligger direkte på betonen, og ifølge Jens Løgstrup kræver båndet minimalt vedligehold, og sikrer rent foderbord hver dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Daglig drift

Båndet kan leveres i valgfri bredde og længde, dog max to meter bredt, og 100 meter langt. Båndet trækkes frem og tilbage af en wire via to styk elmotorer med gearkasse, som er monteret i hver sin ende af foderbordet.

I daglig drift startes foderbåndet en med fjernbetjening fra traktoren, eller på en manuel kontakt, og så læsses foderet af på båndet samtidig med at båndet trækkes hen ad foderbordet. Når båndet skal tømmes, starter man blot båndet igen så det bliver trukket tilbage, hvor en klap vil dreje ud og skubbe restfoderet til siden i et nedsænket magasin, som kan tømmes med minilæsser eller lignende.