Smågrisene fosser ud af Danmark og sætter igen i 2016 rekord med flere end 13 millioner eksporterede smågrise. Samtidig slagtes der færre grise end for 25 år siden.

- Det er en skidt udvikling, som skal vendes ved politisk hjælp og intern optimering i vores egen sektor, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, som står bag et arrangement i forbindelse med Nutrifair 2017 i Fredericia, hvor fire topfolk med relation til dansk svineproduktion samt fødevareministeren kommer med deres bud på, hvordan situationen kan ændres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er det CEO for Danish Crown Pork Søren Eriksen, CEO i Danish Farm Design Bjarne K. Pedersen, Landechef for Landbrug hos Danske Bank Pernille Stenstrup Christiansen samt direktør for Danske Svineproducenter Nicolaj Nørgaard.

Dialog med minister

- Vi er rigtigt glade for, at det er lykkedes os at få miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til at komme og give sit bud på vækstmulighederne for danske svineproducenter, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.

Derfor vil han gerne opfordre sine kolleger til at komme og høre ministerens bud på vækstmuligheder samt få en dialog om, hvordan svinesektoren kan styrkes endnu mere.

Arrangementet er et aftenarrangement, som Danske Svineproducenter afholder onsdag den 18. januar i forbindelse med NutriFair, og alle er velkomne.