Er vi selv skarpe nok til selv at følge og optimere tørreprocessen, når først afgrøden er kommet ind på lageret? Og en anden faktor har vi tiden til det?

De fleste af os vil nok sige, ja, men vi kender også situationen i høst og efter høst der er travlt med rigtige mange ting på én gang. Hvad nu hvis vi kunne investere i styring af vores lager, således at den automatisk vil tage sig af tørre- og køleprocessen efter forudindstillede parametre, vil det så ikke være en investering værd? En investering, som ifølge Jacob Aarlit Gade, projektkonsulent, Løkkes Maskinfabrik A/S, i bedste scenarie vil være betalt tilbage allerede i løbet af det første år allersenest i år to.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men investeringen afhænger selvfølgelig af, hvilken type styring og hvor omfattende en investering det er. Men har de forvejen et godt tilpasset tørreri, vil investeringen kunne tilbagebetales ret hurtigt, som følge af optimal tørring og køling, som kan spare landmanden for unødige ekstra omkostninger til strøm og brændstof, siger han.

- Det er en lavt hængende frugt. Der vil ikke være ret mange budgetter, hvor du vil kunne vise, at din investering kan være hentet hjem i år et, tilføjer han.

Men hvorfor i det hele taget investere i styring, hvad får brugeren ud af at investere i et anlæg, som kan køre automatisk?

I Agro, der udkommer fredag den 9. juni kan du læse resten af artiklen.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på http://www.agrar-plus.dk/agro eller telefon 76 20 79 70.