I begyndelsen af året introducerede Landbrugsstyrelsen pilotprojektordningen med præcisionslandbrug, hvor 20 landmand deltager. Datalogisk har stået for udarbejdelse af tildelingskort i Næsgaard markkort. Tildelingskortet, som bruges i sprøjten, såmaskinen eller gødningssprederen er det centrale element for en gradueret tildeling af kemi, udsæd og næringsstoffer i marken. Derudover vil kunderne også arbejde med det helt nye WeedMaps ukrudtskamera, som Datalogisk har udviklet i samarbejde med AgroIntelli. Med i pakken er der også sørget for fri adgang til FieldSense ? en online platform til dataanalyse, der hjælper planteavlere med at optimere deres produktion med satellitbilleder og digitale redskaber. Det skriver Datalogisk i en pressemeddelelse.

Satelitbilleder som hjælpemiddel

- Projektet er en forsøgsordning, som vi er glade for at kunne tage del i, skriver Birger Hartmann fra Datalogisk i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med projektet har Datalogisk afholdt to workshops for kunderne for bl.a. at drøfte, hvordan de kommer godt i gang, og på hvilke måder Datalogisk kan understøtte bedst muligt. Kunderne udgør 7 landmænd ud af de i alt 20 projektdeltagere. Emnerne der blev præsenteret og gennemgået på de to workshops var blandt andet, hvordan satellitbilleder kan anvendes som hjælpemiddel til optimering af en gødningsstrategi. Aarhus Universitet gav også deres bud på en optimal gødningsstrategi, og sidst men ikke mindst fulgte en gennemgang af udarbejdelse af tildelingskort i Næsgaard markkort.