Agcos omsætning i 2016 blev 7,4 milliarder dollar, hvilket er en mindre tilbagegang på 0,8 procent i forhold til året før.

Men hvis omsætningen korrigeres for ufordelagtige valutakursudsving, ville omsætningen være steget med 1,9 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I samspil med skarp omkostningstsyring vil vi fortsat foretage langsigtede investeringer.

Martin Richenhagen, topchef Agco

Også indtjeningen er gået tilbage.

Driftsresultatet er faldet fra 361,1 til 288,4 millioner dollar, og resultatet før skat og andele i datterselskaber blev 204,9 millioner dollar mod 279,4 millioner dollar året før.

Efter skat og indregning af andele i datterselskaber, blev overskuddet 160,2 millioner euro - et betydeligt fald i forhold til 2015, da tilsvarende overskud blev 264 millioner dolllar.

Udfordrende år

- Det seneste år var et udfordrende år på grund af en fortsat svækket global markedsefterspørgsel efter landbrugsmaskiner, siger Martin Richenhagen, koncernchef i Agco.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alligevel mener han, at Agco har klaret sig godt i 2016.

- På trods af disse vanskelige omstændigheder har vores stærke driftsmæssige eksekvering i 2016 gjort det muligt for os at overgå vores finansielle mål og gør os i stand til at søge nye vækstmuligheder, siger han.

Bunden af konjunkturen

- Når vi ser frem på 2017, forventer vi, at vilkårene i branchen for landbrugsmaskiner forbliver nær bunden af konjunkturcyklussen på nøglemarkederne. Som konsekvens af branchens udfordringer vil vores fokus fortsat være på at beskære omkostninger og udgifter ved at globalisere processer, reducere kompleksitet og bedre strategiske fordele, siger Martin Richenhagen.

- I samspil med skarp omkostningstsyring vil vi fortsat foretage langsigtede investeringer for at forbedre effektiviteten på vores fabrikker, og forbedre vores serviceniveauog styrke vores produkttilbud, tilføjer han.