Datalogisk, som er kendt for at sælge og udvikle løsninger til den professionelle planteavler, vil fra den 1. september 2015 fokusere sine aktiviteter på at udvikle og sælge software, mens Louis Nagel overtager aktiviteterne med GPS-monteringer og autostyring fra Datalogisk. Aktiviteterne vil i Danmark blive videreført gennem datterselskabet Precision Makers A/S.

Det er primært autostyringsløsninger af mærket Ag Leader, som Datalogisk har været forhandler af siden 2007, som Louis Nagel fremadrettet vil fokusere på. Gennem det seneste år er Louis Nagel i Danmark bedst kendt som producent af systemet Probotiq, som kan få en traktor til at fungere som en selvkørende enhed uden fører. Herudover er virksomheden i Holland også kendt for produkter inden for plovstyring og udbyttemåling, og som importør af McCormic og Landini. Louis Nagel er også aktiv i Belgien, Frankrig og Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er ikke i tvivl om, at de danske planteavlere får en seriøs partner med Louis Nagel som distributør af Ag Leader-produkterne. Firmaet har et stort kendskab til præcisionsjordbrug i Holland og kan tilbyde løsninger, der understøtter langt de flestes ønsker, siger administrerende direktør i Datalogisk, Birger Hartmann.

Louis Nagel ser frem til opgaverne på det danske marked.

- For os er det vigtigt, at kunderne fortsat er trygge ved at bruge Ag Leader-produkterne og kan få dem serviceret. Derfor vil kunderne fortsat møde rutinerede og allerede kendte ansigter. Vi vil tilbyde den fulde produktportefølje fra Ag Leader sammen med vores eget Probotiq-produkt, siger Allard Martinet, direktør i Louis Nagel.

Fokuserer på software

Fremadrettet vil Datalogisk fortsat udvikle de bedste løsninger på markedet til planteavlere og tilbyde kunderne løsninger inden for både driftsledelse og præcisionsjordbrug. Her er det muligt at vælge imellem Næsgaard Mark, Næsgaard Markkort, Næsgaard Mobile og Næsgaard Tid.

- Vi strømliner forretningen og sikrer, at vores mangeårige udviklingskompetencer og kommunikationsevner kommer planteavlerne til gode, siger Birger Hartmann.