Mette Gjerskovs indsats har ifølge Økologisk Landsforening givet Danmark verdens stærkeste økologipolitik og vil blive mærket positivt af både økologer og ganske almindelige danskere i mange år i fremtiden.

Formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, hilser samtidig Karen Hækkerup (S) velkommen som fødevareminister i en tid, hvor der skal dannes et nationalt kompromis om landbrugets og naturens fremtid i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mette Gjerskov har været dybt engageret i at fremme økologi i Danmark. Samtidig har hun vundet stor respekt internationalt for sit arbejde for at skabe nye veje for et landbrugserhverv, som er udfordret på økonomi, på naturens behov og forbrugernes krav. Det er hverken let at være landmand eller vild natur i landbrugslandet Danmark, og Mette har forsøgt at skabe bedre forhold for begge dele, siger Per Kølster.

Økologisk Landsforening forventer, at regeringen med Karen Hækkerup ved roret på fødevareområdet vil fastholde en offensiv og aktiv økologipolitik, som udbygger Danmarks position som det førende land inden for økologi.

- I det spil kæmper vi som økologer for at dreje kursen og finde løsninger og veje. Mette har bakket stærkt op med en økologipolitik, som effektivt udvikler økologi som et innovativt erhverv med stigende eksport, og som samtidig giver mere økologi i Danmark til gavn for natur, drikkevandressourcer, dyrevelfærd og sunde fødevarer. Regeringens Økologiplan 2020 lægger en markant og krævende kurs mod en fordobling af det økologiske areal, og nu bliver det Karen Hækkerups opgave at følge den til dørs. Det glæder vi os til at hjælpe hende med, siger Per Kølster.

- En fælles udfordring i tiden, som vi deler med ministeren, er at skabe udvikling, vækst og bedre konkurrenceevne inden for nogle grene af det økologiske landbrug. Karen Hækkerup bringer en skarp forbrugerpolitisk vinkel ind i fødevarepolitik.  Det er en styrke, eftersom det er mennesker, der skal have glæde af de fødevarer, vi producere i Danmark. En forbrugerorientering er en markedsorientering, siger Per Kølster