I 70 procent af de danske svineproduktioner går alle drægtige søer frit, selv om det først bliver lovpligtigt i 2013. Men for en stor del af de sidste 30 procent står langsommelig kommunal sagsbehandling i vejen for, at de kan blive klar til tiden. Det skriver FoodCulture.dk.

- Når man skal foretage ændringer af sine stalde og dermed låne flere penge, giver det god mening samtidig at fremtidssikre sin investering ved at udvide. Derfor vil mange have brug for en tilladelse fra de kommunale miljømyndigheder, siger chefkonsulent i VSP, Landbrug & Fødevarer, Bent Ib Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han oplyser, at der er knapt et par hundrede svineproducenter, for hvem det kan komme til at knibe med at få tilladelsen i tilstrækkelig tid til, at de kan nå at have de lovlige løsdriftsystemer klar til 2013.

Det kan lyde af lidt, men Bent Ib Hansen vurderer, at de manglende tilladelser berører mellem 70-80.000 søer, som tilsammen producerer i omegnen af to millioner smågrise om året, så det er altså ikke helt uvæsentlige økonomiske omkostninger, en manglende godkendelse kan få.