Grimme Skandinavien har netop haft en hel busfuld dansker kunder og en busfuld svenske kunder med på besøg på Grimme-fabrikken i den tyske by Damme, som ligger mellem Bremen og Osnabrück.

De cirka 100 skandinaviske kunder besøgte fabrikken i forbindelse med arrangementet, som virksomheden kalder Grimme Technica, der er en tradition, den tyske producent af blandt andet kartoffelmaskiner arrangerer på sin tyske fabrik hvert andet år forskudt i forhold til de år, der er Agritechnica. Opholdet for de mange skandinaver varede et døgns tid med en enkelt overnatning på hotel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lille specialmesse

Arrangementet er nærmest en lille specialmesse med Grimme-programmet i centrum.

De mange skandinaviske kunder oplevede da også alle Grimmes modeller, som var stillet op i den store udstillingshal, og en del af arrangementet bestod desuden i, at de nyeste modeller blev kørt langsomt gennem hallen, mens publikum stod tæt og tog maskinerne nærmere i øjesyn.

Salgschef Per Rasmussen, Grimme Skandinavien, fortæller, at de mange kunder generelt er imponerede af det setup, som Grimme har i forbindelse med arrangementet, men de er også imponerede af de ting, der foregår på fabrikken.

- Blandt andet imponerer det altid, når folk oplever logistikcentret med robotlageret, der er cirka 60 meter langt og 21 meter højt og rummer 45.000 numre, siger han.

Og i produktionen er det særligt fremstillingen af jordkæder, som ifølge Per Rasmussen imponerer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Folk er altid meget imponerede over alt det arbejde, der er med at fremstille kæderne, så man er sikker på, at nøjagtigheden er i orden.

- Det er blandt andet meget vigtigt for at sikre, at der ikke falder kartofler igennem i den ene ende, men ikke i den anden, siger Per Rasmussen.

Mange tusind på besøg

Grimme Technica varer fra mandag til fredag, og på de fem dage er der ifølge Per Rasmussen cirka 10.000 deltagende gæster, som alle er kendt af fabrikken, fordi man er tilmeldt, inden man kommer.

Lørdag fortsætter arrangementet med en familiedag for de ansatte og deres familier. Per Rasmussen fortæller, at de 1.500 ansatte i gennemsnit har tre familiemedlemmer med på besøg på virksomheden. Og endelig sluttes der søndag med et stort åbent hus for lokalområdets befolkning, så det er mange tusinde mennesker, der i løbet af ugen har oplevet fabrikken og dens produkter på nærmeste hold.