Ejerne bag svineproducenten Idavang, der udvider og vokser kraftigt i Rusland i øjeblikket, arbejder på at gøre deres succeshistorie mere uafhængig og selvkørende, skriver Børsen. 

Dette er med fokus på at firmaet engang i fremtiden skal sælges eller børsnoteres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal sikre, at virksomheden kan stå alene, den dag den eventuelt skal sælges. Det er en proces, vi er i gang med. Vi skal hele tiden udvikle virksomheden i den retning, så den kan blive omsættelig en dag, om det så bliver om en dag, om det så er om to eller om syv år, siger Jytte Rosenmaj, administrende direktør og medejer af Idavang til Børsen. 

I dag er Idavang den største svineproducent i Litauen, og har brugt denne erfaring til at starte to svinebesætninger i Rusland, der havde en omsætning på 300 millioner kroner i 2012. 

Meningen er at man i Rusland vil mere end fordoble antallet af svin inden 2016. Det ville betyde en omsætning i Rusland alene på 600 millioner kroner. Derudover vil man forsøge at blive selvforsyende på korn til foder, indenfor de næste tre år. 

I dag ejer Idavang i alt 13 farme, hvor de 11 ligger i Litauen og to i Rusland. Her beskæftiger de 800 medarbejdere og omsatte i 2012 for 750 millioner kroner, skriver Børsen.

Firmaet ejes af ægteparret Jytte Rosenmaj og Ole Bjerremand Hansen, sammen med Carsten Lund Thomsen og Clause Baltersen. De ejer 80 procent, mens verdensbanken ejer 20 procent som de opkøbte i 2011 for 130 millioner kroner.