Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Økologichef: God bestøvning af afgrøder

Af mod - 11. jul. 2017 KL. 08:29

Økologichef hos Landbrug & Fødevarer er rigtig glad for, at der er kommet flere økologiske biavlere.

- I Landbrug & Fødevarer er vi rigtig glade for, at der er kommet flere økologiske biavlere. Det er godt for den danske natur og biodiversiteten samtidig med, at det giver forbrugerne bedre mulighed for at få økologisk honning, som er produceret i Danmark, fortæller Kirsten Lund Jensen, der er økologichef hos Landbrug & Fødevarer om Landbrugs- og Fiskeristyrelsen oplysninger om en væsentligt stigning i økologiske biavlere i Danmark.

Næsten alt det økologiske honning, der bliver spist herhjemme i dag, er importeret fra udlandet.

- Flere økologiske biavlere er også rigtig godt for de økologiske landmænd, som lægger ejendom til. De får nemlig en rigtig god bestøvning af deres afgrøder.

Søgt forgæves

- Selvom der nu er kommet 14 nye økologiske biavlere og en betydelig vækst i antallet af bistader, så er der også mange, som har søgt forgæves. Det synes vi, der skal gøres noget ved, fortæller Kirsten Lund Jensen, som påpeger, at Landbrug & Fødevarer har sammen med blandt andet. Danmarks Biavlerforening lagt en stor indsats i at få muliggjort mere økologisk honningproduktion i Danmark.

- Vi er derfor også rigtig glade for de nye regler, men vurderer, at det ville være godt at få flere områder med på listen over godkendte steder til økologisk honningproduktion. Derfor ser vi også frem til at evaluere reglerne sammen med Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame