Lyt til artiklen:

A.P Møller fond giver 15 millioner til Kjærgård Landbrugsskole

00:00
Hastighed: ???x
02:06

LAB X giver elever og landmænd mulighed for at lære at arbejde med fremtidens udfordringer og løsninger i landbruget. Byggeriet er muliggjort af en stor donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål på 15 millioner kroner.

Fremtidens landmænd skal være klædt på til den grønne omstilling. Kjærgård Landbrugsskole får nu bedre muligheder for at løfte den opgave med nye specialdesignede faciliteter kaldet LAB X med et auditorium og laboratorium, som bliver en del af en ny smuk bygning på skolen, skriver Kjærgård Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I LAB X får skolens elever adgang til ny teknologi, hvor de bedre kan arbejde med levende dyr og maskiner, som for eksempel droner, malkerobotter, adfærdsdata og kamerastyring. LAB X vil samtidig gøre det muligt at give skole- og efterskoleelever et indblik i landbrugsuddannelser og fremtidens landbrug.

LAB X opføres som en rund bygning i bæredygtige materialer, som træ, sedumplanter og genbrugsteglsten. På det flade tag er der plads til, at skolens droner kan lande.

- Den store donation på 15 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden og en donation fra Fruervadgårds Mindelegat på 800.000 kroner udgør en meget væsentlig del af finansieringen af byggeriet. Kjærgård Landbrugsskole er glade for støtten, og uden den ville byggeriet ikke kunne lade sig gøre, siger forstander Lasse Iversen Hansen.

Bygningen får et bruttoareal på 700 kvadratmeter og en taghave på 200 kvadratmeter. Arkitektfirmaet Tekt har udarbejdet skitserne til byggeriet, der består af et auditorium og et laboratorium, der skal anvendes i forbindelse med uddannelsen af fremtidens grønne landmænd.

LAB X forventes at stå færdig ultimo 2025.