Lyt til artiklen:

Dansk producent af frøbearbejdningsudstyr kan endelig vise sorte tal[br]

00:00
Hastighed: ???x
03:23

På trods af, at krigen i Ukraine næsten satte en stopper for det fantastiske resultat, kunne Westrup i Slagelse endelig præsentere en profit for finansåret 2021/22.

Det skriver frøbearbejdningsudstyrsproducenten i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fokuserede på at optimere vores salgsarkitekturer og prioriterede at skabe en balance i vores hovedsegmenter hen over alle markeder, men især vores hovedmarkeder, som vi har været succesfulde med at tage flere andele i. Derudover har de voldsomt stigende priser på materialer, elektronik og reservedele i løbet af de sidste år gjort, at vi har skulle granske vores indkøbsstrategier og overordnede værdikæde grundigt. Også her fandt vi områder der kunne optimeres, for at sikre mest værdi i de løsninger vi tilbyder vores kunder, siger Bo Borne Jørgensen, CEO af Westrup.

Firmaets salg voksede solidt sidste år, som flere nichekundeforespørgsler fandt vej til Westrup,

- En af vores hovedkompetencer er at kreerer kundefokuserede løsninger. Vores fleksible portefølje, som nu også inkluderer Satakes farvesorterer, Simateks elevatorer of NoroGards frøbejdserer, tillader os at designe dét skræddersyede layout, som løser opgaven bedst, siger direktøren og fortsætter:

- Vi arbejder lige nu på en håndfuld ikke-før-sete projekter, som vi er meget begejstrede for.

Den globale leverandør af frøsorteringsmaskiner præsenterede en profit på 2,2 millioner kroner til deres indiske ejere, som var glade af at se det positive resultat ovenpå de forrige års udfald. Samtidigt steg bruttofortjenesten fra 55,7 millioner kroner til 63,5 millioner kroner - et tal, der kunne have været endnu højere, hvis ikke for situationen i Ukraine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ukraine er et kæmpe marked for os, men vi handler ikke i krigszoner. Udover det, er det russiske marked lukket samt det kazakhstanske, i sidstnævnte var vi nødsaget til at trække os fra en række spændende projekter grundet landets brug af russiske banker. Vi håber på, at der kommer en fredelig resolution snarest, og indtil da er maskinerne opbevaret sikkert og vil blive afsendt så snart der er mere stabilitet i området, siger Bo Borne Jørgensen, som også nævner, at Westrup er i tæt kontakt med de ukrainske kunder som skulle have modtaget deres maskiner i slutningen af finansåret i marts 2022.

De positive afkast af optimeringsstrategierne vil sive over i de kommende finansår, hvilket betyder, at maskinproducenten nu er en rentabel virksomhed. Dette var et af to mål, som Bo Borne Jørgensen ønskede at opnå i sin første tid som CEO.

Det andet mål, var at skifte fokus tilbage til Westrups kernekompetencer;

- Vi har altid været det foretrukne firma, når det kom til specialiserede løsninger for frø- og kornsorteringsmaskiner. Det skal vi fortsat være. Vores stærkt pålidelige maskiner har påviste levetider på mellem 30-40 år, og har derudover fordele ved at kunne tilpasses alle typer frø- og sorteringsbehov, siger Bo Borne Jørgensen, som ser en lys fremtid for Slagelse virksomheden.

I juli 2022 blev Westrup officiel partner med den svenske producent af frøbejdsere, NoroGard, og er nu ansvarlig for al salg og produktion af bejdserne globalt. Dette vil være en yderligere indkomstkilde, der vil sikre Westrups fremtidige rentabilitet i årene forude.