Folketingets Fødevareudvalg har i morgen onsdag fødevareminister Dan Jørgensen (S) i åbent samråd omkring kravet til reduceret jordbehandling på arealer med over 12 graders hældning.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for baggrunden, indførelsen af og udmøntningen af kravet til reduceret jordbehandling på arealer med over 12 graders hældning, herunder hvorvidt der er tale om en nødvendig implementering af EU-regler, eller om der er tale om en dansk særregel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udvalget vil desuden have ministerens vurdering af, om EU's regler kunne være opfyldt "på en for landbruget mindre indgribende måde".

Mere fleksibelt

Det er Jacob Jensen og Erling Bonnesen - begge fra Venstre - der har kaldt ministeren i samråd, og Jacob Jensen siger til Maskinbladet, at han forventer at få en mere præcis afklaring af, hvad Dan Jørgensen mener, når han i et svar har givet udtryk for, at han "vil kigge på en mere fleksibel ordning".

- Jeg mener, at Danmark lige som tyskerne bør indføre en skæring, der hedder 1. december til midten af februar. Det vil ikke have nogen praktisk betydning for danske landmænd. De landmænd, jeg har talt med, mener sagtens, at de kan leve med den nævnte periodeafgrænsning, og det vil være i overensstemmelse med reglerne. Vi skal ikke overimplementere, men minimum-imlementere EU's regler, siger Jacob Jensen.

Maskinbladet.dk følger op på sagen efter mødets afslutning onsdag.