Loven stiller krav om efterafgrøder, og en hel del landmænd har fundet ud af de mange fordele, der er ved at have efter- og mellemafgrøder inde i sædskifterne.

Men i Danmark har det været en udfordring at skaffe et bredt udvalg af frø og blandinger af disse til fornuftige priser, så derfor vil FRDK, foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark, lagerføre et bredt udvalg af udsæd i foreningens netbutik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jacob Winther Nymand, sekretær for FRDK, siger, at foreningen forsøgte sig med danske udbydere i 2010.

- Da  det kunne ikke lade sig gøre på en fornuftig måde, traf vi derfor aftale med velrenommerede, tyske udbydere, og det fortsætter vi med her i 2011, hvor vores udvalg er endnu større samtidig med, at de attraktive priser er fastholdt, siger han.

Blandt de lovpligtige efterafgrøder hører olieræddike, gul sennep og en række græsser. Men der er også mulighed for helt andre afgrøder og blandinger.

- I år har vi tre nye blandinger kaldet Terra Gold med i udvalget sammen med afgrøder som lupiner, boghvede, vikke, cikorie, rug, kløver og vildtblandinger, uddyber Jacob W. Nymand.

FRDK oplyser, at formålet med netbutikken, shopFRDK, udelukkende er at skaffe medlemmerne et bredt udvalg af udsæd i høj kvalitet til deres efter- og mellemafgrøder  og ikke til at give overskud til foreningens drift.