Lyt til artiklen:

Prisen på dansk kalv kigger ind i grillsæsonen

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Oven på påsken kigger Danish Crown Beef og andelsejerne nu ind i et af årets store salgsvinduer: den kommende grillsæson.

Her har især produkterne under Dansk Kalv traditionelt været stærkt efterspurgte, hvorfor Danish Crown Beef i den kommende uge hæver noteringen på Dansk Kalv med 90 øre/kg., mens noteringen for kalve under 12 måneder hæves med 40 øre/kg, skriver Danish Crown Beef i markedsnoteringen for uge 17.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En ganske anseelig del af grillsortimentet består af kalvekød - og efterspørgslen fra detailhandlen og forbrugerne er allerede nu stor. Så jeg kan med sikkerhed sige, at vi kigger ind i et meget stærkt marked i de kommende måneder, hvor kalvekødet udgør en af hjørnestenene i grillsortimentet, lyder det fra CEO i Danish Crown Beef, Finn Klostermann.

Spansk efterspørgsel

Uden for landets grænser står kunderne stadigvæk klar til at aftage dansk oksekød, selvom priserne på europæisk plan fortsat de foregående uger og måneders stigninger.

- Vi mærker generelt en oprigtig efterspørgsel og lyst til produkterne, som på trods af stigende priser er høj og vedvarende fra de danske kunder, men især også fra eksportmarkederne, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Betalingsvillige spanske kunder lægger fortsat beslag på en stor del af de forfjerdinger og rygge, som forlader Danish Crown Beefs slagterier, mens italienerne - og især Rom - i stor stil byder ind på bagfjerdingerne.

For de danske detailbutikker er det som nævnt produkterne fra grillsortimentet, som kommer til at trække en stor del af læsset i den kommende tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kort sagt skal detailkunderne bruge burgere og bøffer - og det er de ordrer, som lige nu fylder i bøgerne. Det har både været billedet op mod påsken, men for manges vedkommende gælder det også om at sikre sig produkterne til tiden efter påsken. Grillsæsonen er skudt i gang og det betyder alt andet lige oksekød for manges forbrugere - og den efterspørgsel skal vi alle, andelsejere såvel som slagteri, gøre vores bedste for at imødekomme, siger Henning Sønnichsen.