Høringen er en enestående chance for landmænd for at ændre på uhensigtsmæssig skikkelse og vedligehold. Måske den eneste de næste 20 år, lyder det fra Agri Nord.

Vesthimmerlands Kommune har netop besluttet at sende nye regulativer for deres vandløb i høring. Øvrige kommuner vil snart følge efter, og landmænd bør derfor være opmærksomme på, hvornår regulativerne for deres vandløb skal revideres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regulativerne bestemmer blandt andet vandløbets skikkelse, herunder dybde og bredde, og hvordan det skal vedligeholdes.

Agri Nord råder landmændene til at vurdere, hvad de nye regulativer betyder for vandføringsevnen på deres arealer og indsende høringssvar, hvis der er noget, der er uhensigtsmæssigt.

- Hvis man ikke kommer med indsigelser, risikerer man at være bundet af et forkert regulativ i måske de næste 20 år. Det er vigtigt, at man holder sig til, for de her regulativer er så vigtige for, at vi kan få vandet væk, siger Henrik Dalgaard Christensen, der er næstformand i Agri Nord.

Nedbørsmængderne er stigende og i kombination med større og større befæstede arealer, giver det vanskeligheder mange steder. - Det er afgørende, at der er fokus på vandføringsevnen i de nye regulativer. Vi skal simpelthen være sikre på, at vandet kan komme væk, siger Henrik Dalgaard Christensen. Agri Nord opfordrer til, at naboer langs et vandløb går sammen om screening og ikke mindst høringssvar.

- På den måde får vi det fulde overblik over hele strækningen, og står man sammen, står man meget stærkere, siger næstformanden.