Natur- og Landbrugskommissionen præsenterer i dag dens anbefalinger for landbrug og miljø i Danmark, og Landbrug & Fødevarer ser gode muligheder for vækst i det danske landbrug, hvis politikerne følger anbefalingerne.

- Hvis kommissionen i deres kommende konkrete anbefalinger følger det spor, de nu har lagt, og hvis politikerne omsætter det til handling, så anslår vi, at erhvervet vil kunne øge eksporten af danske fødevarer for 30 milliarder kroner frem mod 2020, siger Niels Jørgen Pedersen, formand for Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer ser overordnet positivt på Natur- og Landbrugskommissionens vision for fremtidens natur og landbrug i Danmark. Syv pejlemærker med fokus på blandt andet ny miljøregulering, natur, miljø, innovation, teknologi og energi sætter rammen for det videre arbejde i kommissionen og de konkrete anbefalinger en ny start for landbrug og natur. 

- Kommissionen har lagt spor ud til en lang række af rigtige løsninger, både for naturen, for landbruget og i sidste ende for det danske samfund. Desværre ved vi allerede nu, at kommissionen ikke må stille forslag, der har konsekvenser for statens finanser på kort sigt, selvom disse forslag kan skabe positive statsfinansielle konsekvenser på lang sigt. Derfor er vi bekymret for om den binding vil lægge begrænsninger på kommissionens iderigdom og kreativitet. Det ville være en skam, da vi står med en historisk mulighed for at lægge spor ud til en langsigtet dansk landbrugs- og naturpolitik, udtaler Niels Jørgen Pedersen.

Formanden understreger, at erhvervet vil gå ind i arbejdet omkring anbefalingerne og være en aktiv medspiller, da Landbrug & Fødevarer i det hidtidige arbejde har oplevet en lydhørhed over for både erhvervets argumenter og udfordringer, som kan løses til fordel for samfundet og landmanden. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.