Den årlige økologistatistik fra Plantedirektoratet viser, at det samlede økologiske produktionsareal i alt udgør 173.513 hektar (maj 2010). Det er en stigning på 3.167 hektar i forhold til året før.

- Det går fremad med økologien, men det går for langsomt. Derfor har vi i ØkologiVisionen taget fat på barriererne ved at lægge om til økologi, blandt andet skal undervisningen i økologi på landbrugsskolerne have et løft. Vi tager også fat på at forbedre konkurrencevilkårene for økologerne, siger fødevareminister Henrik Høegh og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gøre det mere attraktivt at være økolog, og vi vil øge forbrugernes viden om økologi. For forbrugernes efterspørgsel er afgørende for at opnå den markedsbaserede fordobling af det økologiske areal frem imod 2020, som vi med Grøn Vækst aftalen har skabt rammerne for.

Bedrifterne bliver større

De økologiske bedrifter bliver stadigt større og er i 2010 i gennemsnit på 66,7 hektar. Mere end 20 procent af de økologiske bedrifter er over 100 hektar, og de står for cirka 70 procent af det økologiske areal. Tallene viser, at de større landbrug nu i høj grad har taget den økologiske produktionsform til sig.

Blandt besætningerne med husdyr er det især malkekøer (18,8 procent) og ammekøer (20,2 procent), der er populære, mens kun knap seks procent af bedrifterne - svarende til 145 bedrifter - har økologisk svinebrug.