Ved optagning gælder det om at efterlade så få knolde som muligt. Men det kan let blive til en stor mængde, der ligger tilbage efter optagning, og det afhænger af sorten, gødskning, afmodning, ukrudtsniveau, vejrforhold og indstillinger på optageren. Benny Jensen, der er planteavlskonsulent i BJ-Agro, påpeger, at mange bække små gør en stor å, hvor antal af efterladte knolde nemt skal tælles i hundredtusinder.

- I en sort som Ydun, er det ikke urealistisk, at der er tre-fire spildknolde pr. plante, man høster. Står der så 40.000 kartofler på en hektar, bliver det til 120.000-160.000 spildknolde, siger han.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.