Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Problemløser til tørfoder

15. apr. | Indrykket af Nutrimin

Dødeligheden som følge af tarmblødninger og mavesår faldt med 12% med Selko Aqua - Søren Juul Jørgensen

Del artiklen:

I mange besætninger med slagtesvin står landmænd ofte over for udfordringer i forbindelse med tørfoder, der kan føre til alvorlige sundhedsproblemer for deres besætninger. Og nogle gange kan der ikke tilsættes tilskudsstoffer i foderladen.
Her foreslår vi syretilsætning i drikkevandet.

Problematikker for slagtesvin

I slagtesvineproduktionen udgør gaspustere, tarmblødninger og mavesår udfordringer, der kan have alvorlige konsekvenser for både dyrevelfærden og økonomien. Disse lidelser er ofte forbundet med anvendelsen af tørfoder og kan opstå i enhver besætning, uanset størrelse eller produktionsmetode.

Tarmblødninger er en tilstand, hvor tarmvæggens integritet er kompromitteret, hvilket resulterer i blodtab gennem afføringen. Dette kan være forårsaget af flere faktorer, herunder fordøjelsesproblemer, infektioner eller stress, og det kan føre til anæmi, nedsat vægtøgning og i alvorlige tilfælde, død.

Mavesår er en anden almindelig lidelse blandt svin, der påvirker slimhinden i maven. Det kan forårsage smerte, nedsat foderindtag og fordøjelsesbesvær, hvilket igen kan påvirke dyrenes vækstrate og trivsel negativt.

Disse problemer er særligt udbredte i situationer, hvor der ikke er mulighed for at tilføje tilskudsstoffer direkte til foderet, hvilket kan være tilfældet i visse besætninger. Derfor er der et presserende behov for effektive og let anvendelige løsninger, der kan hjælpe med at forebygge og behandle disse lidelser og dermed forbedre sundheden og produktiviteten ved slagtesvinene.


Nutrimins løsning: Selko Aqua

Vores løsning på disse udfordringer er at tilføje syre direkte i drikkevandet. Selko Aqua, udviklet af Trouw Nutrition, er designet til at reducere disse problemer effektivt og prisbilligt. Ved blot at tilføje mellem 5-10 liter Selko Aqua per 1000 liter vand opnår producenterne en betydelig forbedring i dyresundheden.


Vandets kvalitet

Doseringen af Selko Aqua tilpasses vandets hårdhed, hvilket kan variere betydeligt fra region til region. Fra det bløde vestjyske vand til det hårde vand på Falster, kan doseringen variere fra 0,4-1,0 promille afhængigt af vandkvaliteten.


Effektiviteten af Selko Aqua

Den primære målsætning med Selko Aqua er at sænke pH-værdien i drikkevandet til en optimal værdi på 3,8-4,0, hvilket er ideelt for svinesundhed og foderudnyttelsen. Tilfredse kunder har bekræftet den positive effekt af Selko Aqua. En svineproducent, der har anvendt produktet i over et halvt år, rapporterede markante forbedringer i dyresundheden.


Godkendt af kunde

Vores kunde, Søren Juul Jørgensen, Lolland, der tidligere kæmpede med tarmblødninger og mavesår i sin besætning, oplevede positive forbedringer efter blot tre dages brug af Selko Aqua. Ved en dosering på 1,0 promille faldt dødeligheden som følge af tarmblødninger og mavesår med 12%. Generelt faldt dødeligheden i besætningen fra 2,8% til 2,0% med brug af Selko Aqua. Efter den første tid med høj dosering, er produktionen nu stabil, så Søren Juul Jørgensen er gået ned til en dosering på 0,7 promille.


Interesseret?

Selko Aqua repræsenterer en effektiv og billig løsning til at reducere dødeligheden med tarmblødninger og mavesår i besætninger med slagtesvin. Så hvorfor ikke prøve det selv?

Ring til os for at høre mere.

Eller tjek vores andre Selko syre ud her


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.