Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tican og SB Pork har nået break-even

Af MAN - 12. dec. 2018 KL. 11:15

De to koncerner fusionerer med Tican Fresh Meat A/S som det fortsættende selskab.

Ticans integration med den tyske fødevarekoncern Tönnies Group er nu tæt på at være gennemført. Efter et svært år i 2017, har de danske virksomheder Tican Fresh Meat A/S og SB Pork A/S nu passeret break-even, skriver koncernen i en pressemeddelelse om årets resultat.

Tican Koncernen blev opkøbt af Tönnies tilbage i marts 2016, og siden da er de danske virksomheder Tican Fresh Meat A/S og SB Pork A/S blevet optimeret og tilpasset til Tönnies koncernen.

Integrationen fuldendes nu med en fusion af de to virksomheder med Tican Fresh Meat A/S som det fortsættende selskab. Omstruktureringen af den danske forretning er gennemført med succes, og når årsregnskabet kan afsluttes ved udgangen af december måned, bliver det med et positivt økonomisk resultat for 2018.

Et godt samarbejde med de danske svineproducenter er en væsentlig årsag til fremgangen, fortæller Ove Thejls, administrerende direktør.

På samme niveau

Slagtningen af grise i Tican og SB Pork er igen på samme niveau, som før september 2017, hvor en større gruppe stoppede leverancerne. Tilgangen af svineproducenter fortsætter, og der er yderligere tegnet nye kontrakter, hvor leverancerne af grise begynder i løbet af 2019. Det betyder, at der planlægges yderligere kapacitetsforøgelse på fabrikkerne i løbet af det kommende år, skriver Tican.

- Især slagtesvineproducenterne nyder godt af den øgede konkurrence i Danmark, og Tican har den aftale med vores leverandører, at vi tilbyder markedets bedste pris for deres slagtesvin. Uafhængige konsulenter har udarbejdet benchmark, som giver leverandørerne sikkerhed for, at Tican lever op til dette løfte. Benchmarket viser netop også, at Tican betaler 5-10 kr. mere per gris, i forhold til det generelle prisniveau i markedet, siger Ove Thejls, Tican.

- En populær del af vores afregning er, at Tican udbetaler et løbende tillæg på 80 øre/kg kontant ved levering af grisene. Det giver leverandørerne en attraktiv likviditetsfordel, idet de ikke behøver at vente mange måneder på, at få en restbetaling udbetalt, siger den administrerende direktør.

I 2018 var den største enkeltinvestering et nyopført anlæg til behandling af tarme hos SB Pork, Brørup til i alt 26 mio. kr. I 2019 vil Tican påbegynde arbejdet med udvikling af området ved Strandvejen i Thisted og igangsættelse af en udvidelse af produktionsfaciliteterne.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame