Nyheder

Muligheder for flere minivådområder

1. mar. | Indrykket af Maskinbladet

Fra i dag åbner årets ansøgningsrunde for minivådområder.

Del artiklen:

Landmænd, der overvejer at etablere et minivådområde, skal i aktion nu. Årets ansøgningsrunde er åben fra 1. marts til 30. april 2019.

Landmænd landet over er i fuld gang med at undersøge mulighederne for et minivådområde på deres jord. Før man kan gå i gang, skal der søges tilskud og tilladelse, og nu åbner 2019-ansøgningsrunden. Der er allerede etableret en del minivådområder landet over, et eksempel er et åbne minivådområde ved Fillerup i Østjylland, skriver Seges i en pressemeddelelse.

Ordningen er 100 procent finansieret af EU-midler, og de knaster, som nogle landmænd oplevede i 2018-ordningen, er stort set ryddet af vejen. For eksempel udbetales der nu forskud på 50 procent af tilskudsbeløbet, og der er standardpriser for etablering af et minivådområde. I 2019 er afsat i alt 115 millioner kroner til etablering af minivåd-områder

To slags minivådområder

I 2019 kan der søges om tilskud til to slags minivådområder:

Åbne minivådområder, som er vandfyldte bassiner, der renser drænvandet for kvælstof og fosfor.

Minivådområder med filtermatrice, som er små bassiner med træflis. De fylder mindre end minivådområder og er mere effektive til at rense dræn-vandet for kvælstof.

Minivådområderne er kollektive virkemidler. Det betyder, at den kvælstofreducerende effekt tæller for det vandopland, man bor i. Etablering af minivådområder er en del af landbrugspakken og en forudsætning for at fastholde de normaliserede kvælstof-kvoter.

Vil man høre mere om dine muligheder for at placere minivådområder på bedriften, så kontakt en oplands-konsulent. Oplandskonsulenten yder gratis rådgivning og kan hjælpe med at finde den bedste placering, udforme minivådområdet bedst muligt, søge tilskud og få de nødvendige tilladelser på plads.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

reklame