Lyt til artiklen:

Endnu et fald i Danish Crowns notering

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Ugens grisenotering flader med 20 øre per kilo. I sidste uge faldt den med 30 øre.

Mens markedet i Europa savner impulser, og priserne siver, så er der bedring i efterspørgslen på danske varer udenfor Europa. Det skriver Danish Crown i markedsberetningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tilbageholdenhed i Europa, fordi hele branchens salg til detailhandlen ikke har det momentum, som vi så i foråret. Til gengæld har vi fundet nogle lommer udenfor Europa, hvor der er en stigende efterspørgsel på en bred palette af de produkter, som vi tilbyder. Set med danske øjne er det en positiv udvikling, men det er ikke helt nok til at kompensere for de faldende priser i Europa, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown i markedsberetningen.

I Europa er det især afsætningen af delstykker med ben, der er under pres i øjeblikket, men til en vis grad rammer det også de udbenede varer.

- Den bevægelse, vi ser i øjeblikket, er helt normal i perioder, hvor noteringen er faldende i mange europæiske lande. Vi har gennem hele året siddet helt tæt på vores kunder udenfor Europa, for at være klar til at fange hver eneste ordre, som er attraktiv for os. Lige nu er vi i en brydningstid i Europa, men efterspørgslen skal ikke stige ret meget, for at priserne vil stabilisere sig, siger Mads Stougaard.

So-noteringen den kommende uge lyder på 13,00 kroner.