Det er ikke til at komme udenom. Årets ekstreme tørke har også sat sit præg på landsforsøgene. Seges har netop udsendt den samlede oversigt over 2018, og på landboforeningens hjemmeside kan man lige nu finde den samlede beretning for forsøgene på Djursland.

Selvom det var knastørt over hele landet, så ramte tørken særligt hårdt på Djursland. Det har betydet, at 13 ud af 37 forsøg ikke levede op til en statistisk analyse. Parcellerne var simpelthen tørkeramte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er rigtigt ærgerligt, men sådan er det at arbejde med naturen og klimapåvirkningerne, lyder det fra Erik Silkjær Pedersen, Planteavlskonsulent og Forsøgsleder, Djursland Landboforening.

Intet er normalt i 2018

2018 var langt fra et normalt år. Når man kigger på svampeforsøgene er de også markant anderledes end tidligere år.

- I år fandt vi utrolig lidt svampesygdomme. Det skyldes naturligvis varmen og tørvejret, men vi kunne også måle, at mange svampebehandlinger ikke var økonomisk optimale, fortæller Erik Silkjær Pedersen.

Det kan ikke komme bag på nogen, at forsøgene også gav langt mindre udbytter end normalt, og på den måde læner de sig rigtig godt op af virkeligheden på Djursland.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, siger Erik Silkjær Pedersen og fortæller, at i år har det tørre og gode vejr gjort det nemt at gennemføre behandlingerne. Samtidig kunne der arbejdes hver eneste dag, og den minimale blæst har gjort arbejdet på små parceller perfekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I decemberudgaven af landboforeningens medlemsblad har forsøgsafdelingen valgt at omtale fire forsøg, et i vinterraps, to i vårbyg og et i vinterhvede.

Den samlede beretning af alle forsøg på Djursland kan findes på www.landboforening.dk.