Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

50 meter gødningsspreder er landet i Danmark

Af 50 m gødningsspreder er landet i Danmark - 16. maj. 2017 KL. 13:20

  • ww250111_1
  • ww250111_2

Den bugserede kalk- og gødningsspreder Axent 100.1 fra tyske Rauch kan ses på Roskilde og Odense Dyrskuer og er derefter solgt til stor bedrift i Trekantsområdet.

Den bugserede kalk- og gødningsspreder Axent 100.1 fra tyske Rauch kan ses på Roskilde og Odense Dyrskuer og er derefter solgt til stor bedrift i Trekantsområdet.

Rauch Axent kan både sprede gødning og kalk via to forskellige spredemoduler.

Gødningsmodulet "Axis PowerPack" er det H-EMC system, der kan sprede granuleret gødning i en arbejdsbredde på 50 meter. Kort fortalt går EMC ud på, at følere under både højre og venstre spredetallerken måler på blandt andet drivkraftbehovet og konstant korrigerer spredemængden elektronisk, så der opnås en yderst optimal præcision i spredebilledet, som ingen andre spredere kan levere.

Kan også sprede kalk

Rauch Axent kan også sprede kalk i en arbejdsbredde på 15 meter. Kalkmodulet "Lime PowerPack" er hentet fra en af Europas førende leverandører af materiale til håndtering af alle tænkelige kalktyper. Skift imellem de to spredemoduler kan foretages på få minutter, og samlet set forener Axent 100.1 kapacitet, fleksibilitet og præcision i både kalk- og gødningsspredning.

Første eksemplar i Danmark er købt af Kring Agro A/S, Follerupgaard. Med en tank på 9.500 liter og en nyttelast på 8.400 kg er Rauch Axent en meget attraktiv løsning til stordrift. Den første spreder i Danmark er solgt til Kring Agro A/S i Trekantsområdet af MI-forhandler Vemas A/S. Axent 100.1 bliver sat i arbejde, så snart den er færdig med at blive vist frem på MI's stand på Roskilde Dyrskue, og på Flemløse Maskinforretnings stand på Odense Dyrskue.

Kring Agro A/S har allerede testkørt både en Rauch Axis H 50.2 EMC+W og en Axent 100.1 i dette forår, og de er ikke i tvivl om, at de får stor glæde af den nye investering.

Forventer større præcision

- Vi forventer en større præcision i vores gødskning, hvor vi konstant er på jagt efter optimeringer, siger Frank Lorentsen, Markdriftschef hos Kring Agro A/S.

- Vi ser også frem til effekten af GPS-styret sektionsafluk og gradueret gødningstildeling. Vi er helt fra starten af gået efter en spreder, hvor vi har optimeringsmuligheder ud fra NIR-sensor på vores gyllevogn, Yara N-sensor, CropSat, udbyttekort mv., fortæller han.

- Rauch og MI har imponeret mig med deres EMC-doseringssystem, som jo måler gødningen individuelt på højre og venstre spredetallerken. Det må alt andet lige optimere vores gødskning, siger Frank Lorentsen, som samtidig ser gode muligheder i selv at kunne sprede kalk på markerne i mindre travle perioder. Det giver en bedre udnyttelse af traktorer og mandskab.

ISOBUS og veludstyret spreder

Den kombinerede kalk- og gødningsspreder har en kraftig aksel med bremser, som giver mulighed for 40 kilometer i timen på vejen, og de store hjul sikrer lavt marktryk. Axent 100.1 fås med drejbar aksel for minimal skade på afgrøderne. Presenningen styres hydraulisk via fjernbetjening. Maskinen er udstyret med eget hydraulikanlæg til drift af alle de hydrauliske enheder. Affjedret træk giver en rolig og stabil kørsel på både vej og mark. Vejeceller giver chaufføren info om restmængde og forbrug. Sprederen er naturligvis ISOBUS-certificeret, så den kan samarbejde med diverse moderne computere.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame