Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

34 år med JCB-læssere på Langeland

Af mod - 29. nov. 2017 KL. 12:26

  • ww272666_1
  • ww272666_2
  • ww272666_3
  • ww272666_4

Andersen Maskinstation på Langeland købte den første JCB-teleskoplæsser i 1984, og grundet god opbakning er det stadig JCB der køres med på maskinstationen.

Det var ikke bare den første JCB-teleskoplæsser på Langeland, da Carl Andersen fra Andersen Maskinstation købte den første maskine i 1984 - det var også den første JCB teleskoplæsser i Danmark.

Carl Andersen købte en JCB 520-4 HL teleskoplæsser, og det var Nicolaisen & Larsen A/S der solgte maskinen. Siden den tid er der blev solgt mange JCB-teleskoplæssere til maskinstationen på Langeland, som i dag ejes af Morten Andersen.

- Vi købte JCB-teleskoplæsseren i sin tid, da jeg mener det var en af de eneste mærker, der havde teleskoplæssere og vi har aldrig fortrudt det. Vi har i en kort periode haft et konkurrerende mærke ind over, men det var ikke os og vi gik hurtigt tilbage til JCB-maskinerne, fortæller Carl Andersen.

God kvalitet

- For os er JCB mærket ensbetydende med kvalitet og det lever altid op til vores forventninger og det samme gør Nicolaisen & Larsens' service. De ringer jævnligt til os for at høre om der er noget vi skal have lavet, når de er i området. De har nogle fantastiske montører, der har styr på det de laver og de leverer altid, fortæller Morten Andersen.

Hos Nicolaisen & Larsen var man dengang sikker på, at de første teleskoplæssere ville gå til byggeriet, da disse kunder havde lignende maskiner, og man tydeligt kunne se fordelen for dette segment. Dog viste det sig hurtigt også landbruget kunne se store muligheder ved JCB-teleskoplæssere. Sidenhen har det været ligeligt fordelt mellem landbrug og byggeri, der nu begge bruger teleskoplæssere flittigt.

Godt samarbejde

Nicolaisen & Larsen A/S afholdt i 1980'erne halmbjærgningsdemonstrationer i nærheden af Grenå, hvor Nicolaisen & Larsen havde stillet en teleskoplæsser til rådighed. Maskinen var blevet udstyret med et halmspyd designet af Carl Andersen, så flere kunne se fordelen i denne type maskine. Halmspyddet kunne flytte to halmballer ad gangen op i en højde af 6,65 meter og med en vægt op til to ton. Dette var med til at vise maskinens kunnen på en ny og revolutionerende måde.

- Det var et godt samarbejde vi havde med vores gode kunde Carl Andersen. Han var med til at vise, at en JCB teleskoplæsser kunne bruges på nye måder og hjalp os med at vise kunderne mulighederne, fortæller Peder Nicolaisen, medejer af Nicolaisen & Larsen A/S.

40 års jubilæum

Det er 40 år siden den første JCB-teleskoplæsser rullede over produktionsbåndet i 1977. Siden den dag er mere end 220.000 teleskoplæssere rullet ud til kunder verden over. Ifølge JCB er de gule læssere verdensførende leverandør af teleskoplæssere og navnet JCB står dermed også på 1 ud af 3 af de teleskoplæssere, der kører rundt i verden. På produktionsbåndet i Rocester ruller der en ny JCB-teleskoplæsser af båndet hvert sjette minut for at følge med efterspørgslen på de gule maskiner.

- Jeg er stolt over at vi forhandler JCB-maskiner og har Andersens Maskinstation som kunde, det betyder at vi gør noget rigtigt og formår at skabe holdbare relationer til vores kunder, som er det vigtigste for at vi har en bæredygtig forretning, fortæller Morten Krusborg, adminsterende direktør hos Nicolaisen & Larsen A/S.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame