Nu ser det ud til, at der er kommet en løsning på GPS-tyveri i John Deere regi.

Når din mobiltelefon har været slukket og tændes igen, så spørger telefonen som regel efter en pinkode. Efter den fire ciferet kode er indtastet, kan telefonens funktioner benyttes.

Nøjagtig samme princip gør sig nu gældende hos John Deere. Når en GPS tilkobles, så spørger traktoren efter en pin-kode, og først når pin-koden er indtastet kan GPS-funktionerne benyttes.

- Det eneste der skal til for at denne tyveri-sikring fungerer er en software-opdatering, fortæller Martin Kongsgaard, medindehaver af Herborg Smede- og Maskinforretning, som netop er hjemvendt efter John Deere GPS-kursus i Holland, hvor systemet er blevet frigivet.

Herborg Smede- og Maskinforretning har allerede installeret de første software opdateringer hos nogle af deres kunder, og han er sikker på, at der er mange andre, som følger trop.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Noget af det vigtigste er efterfølgende at fortælle vidt og bredt om det, forklarer Martin Kongsgaard, som blandt andet opfodre maskinstationer og bedrifter til at benytte deres Facebook-sider til at fortælle, at man har fået pin-lås på anlæggene.

- Det skulle undre mig, hvis det ikke kan holde nogle tyveknægte på afstand af anlæggene.

Kun nye systemer

Software-opdateringen virker dog kun på generation fire skærme, hvilket betyder StarFire 6000-antenner og 4640 og 4240-terminaler.

- 3000-antenner, 2630-terminaler og den integeret 4600-terminal i traktorens armlæn kan ikke låses med pin-kode. Dette skyldes blandt andet, at de ældre anlæg ikke kan håndtere software-opdateringen, fortæller Martin Kongsgaard.

rich-media-1
Starfire 6000-antenner er meget brugt på andet udstyr end lige John Deeres egne maskiner.

Kode til chauffør

Martin Kongsgaard fortæller, at man ikke skal bekymre sig om, at en John Deere-forhandler i et østland eller et andet land, kan låse skræme og antenner op til brug, da det hele kontrolleres af adminstratoren til anlægget.

- Ikke engang en dansk John Deere-forhandler kan gå ind og få adgang til brug af antenner og skærme. Det hele sker fra ejeren af anlæggene, som fra siden myjohndeere.com har adgang til at bestemme pinkoder, og hvilke pinkoder, som hører til hvilke chauffører.

rich-media-2
Låsningen af John Deere-udstyret fungerer kun til 6000-antenner og 4640 og 4240-terminaler. Ældre skærme og terminaler kan i følge John Deere ikke håndtere software-opdateringen.

- Eksempelvis kan man lave én pinkode til en chuaffør, som man måske kun har i en begrænset periode, mens en anden chauffør, som måske kører i en længere periode har sin egen pinkode.

Martin Kongsgaard forventer sig meget af opdateringen, og om ikke andet så at det kan reducere de mange tyverier af John Deere-udstyr, som har plaget danske landmænd og maskinstationer igennem de seneste år.