Automatisk oplæsning:

Internationalt udsyn skal styrke dansk svineproduktion

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Danske landmænd kan lære af både de irske og spanske griseproducenter. Seges Svineproduktion har sammen med 13 andre EU-lande deltaget i projektet "EU Pig" om deling af viden om gode løsninger på tværs af landegrænser

Kan en dansk griseproducent lære noget af en irsk? Og omvendt? Ja, mener folkene bag projektet "EU Pig". Her deltog repræsentanter fra 13 EU-lande, som har delt erfaringer fra griseproduktionen. I starten af projektet blev der defineret fire temaer, og ud fra dem er der blevet defineret otte challenges, altså udfordringer, som er fælles for griseproducenter i de fleste EU-lande. Heriblandt pattegrisedødelighed og afrikansk svinepest.

Hver udfordring i projektet er gennemgået, og de bedste løsninger fra hvert land er indsamlet - det handler om løsninger, der allerede er implementeret andre steder i EU.

- Vi har behandlet alle cases fagligt og vurderet, om det, casen har gjort, virker. Vi har desuden set på, hvad det koster og om det er muligt at implementere andre steder. Derfra har vi valgt de bedste ud som ambassadører, som både griseproducenter, dyrlæger og rådgivere kan lade sig inspirere af. De bedste kan ses med korte beskrivelser på projektets hjemmeside, www.eupig.eu, siger Claus Hansen, som har deltaget som repræsentant fra Seges Svineproduktion.

De mange løsninger fra ambassadører inden for de forskellige temaer ligger nu på EU Pigs hjemmeside. Til at starte med kun på engelsk, men vil inden længe også bliver oversat til en række andre sprog. Heriblandt dansk. Fælles for alle showcases er, at der er lavet en enkelt sides PDF, som beskriver casens løsning, et bud på pris og fordelene. Herfra kan griseproducenter, rådgivere og dyrlæger hente de enkelt cases og lade sig inspirere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi skal blive endnu bedre til at lære af andres erfaringer på den anden side af grænsen. Andre har gode idéer, og dem skal vi lære af. Derfor håber jeg, at mange vil kigge på listen med idéer fra de andre lande. Det er skrevet fra landmand til landmand, men jeg tror på, at også rådgivere og andre fagpersoner kan lade sig inspirere, siger Claus Hansen.