TK's Markservice har forlænget sæsonen ved at pakke juletræer.

Den unge nordjyde Thomas Kokholm ejer i dag TK's Markservice, som han startede som blot 20-årig. Det hele startede med en mejetærsker, men på blot tre år er det blevet til både traktor og en del redskaber.

- Jeg har længe gået med en drøm om at starte en maskinstation, og det blev en realitet i en tidlig alder, fortæller Thomas Kokholm og fortsætter.

- Jeg er vokset op på en maskinstation, og det har også været med til at give mig blod på tanden. Jeg ejer ikke tilsvarende maskiner som min bonusfar ejer, og dermed kan vi hjælpe hinanden i stedet for at konkurrere om kunderne, og det giver rigtig god mening.

rich-media-1
Det var kun nogle små tilpasninger og justeringer der skulle til for at traktoren var klar til at pakke juletræer. Foto: Emil Samsø Møller.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

200 timer til pakkeren

De sidste tre år har Thomas hjulpet med at pakke juletræer, men i sæson 2019 har det været med ansvaret for både traktor og juletræspakkeren. Traktoren, som har kørt med juletræspakkeren, har i år kørt 200 timer ekstra, og det er med til at forlænge sæsonen for den unge maskinstationsejer.

- Det er blevet til 200 timer ekstra til traktoren, som kører med pakkeren, og det har været nogle gode timer, den har kørt. Det meste af arbejdet sker i tomgang, hvor traktoren bare triller stille og roligt frem, og dermed er der ikke det store slid på maskinerne, forklarer Thomas Kokholm.

Det har været uden de store investeringer Thomas har haft for at starte op med at pakke juletræer, da alle redskaberne, der bruges i forbindelse med at pakke træerne, ejes af juletræs-ejeren. Det var kun nogle små tilpasninger og justeringer, der skulle til for at traktoren var klar til at pakke juletræer.

- Ejeren af juletræerne har selv alle redskaberne til pakning af juletræer, og så skal jeg bare stille en traktor og mig selv til rådighed, fortæller Thomas Kokholm.

rich-media-2
Thomas Kokholm startede TK's Markservice op i en alder af blot 20 år. Foto: Emil Samsø Møller.

Ingen fastansatte

Hos TK's Markservice er der ingen fastansatte, så i hverdagen står Thomas alene med alle opgaver.

Under majssåningen har der dog været tilkaldt en ekstra mand, som har kørt med såmaskinen, da det har været en nødvendighed at køre toholdsskift.

- Da majssåningen startede, kunne jeg se, at der blev travlt, så jeg har lejet en mand ind, der kan køre med såmaskinen. Med en ekstra mand kan vi holde det hele kørende og dermed holde en god kapacitet på såmaskinen. Det blev i foråret til 750 hektar til majssåmaskinen, og det er jeg meget godt tilfreds med, siger Thomas Kokholm.

- Når der ikke er nogle ansatte, skal jeg heller ikke sørge for at holde dem i gang hele året. Det giver mere frihed til mig. Når der så er stille hos mig, er der som regel noget at lave hos min bonusfar, forklarer Thomas Kokholm.