Comprima X-treme er forstærket på mange områder og speciellavet til maskinstationer.

På Agritechnica præsenterede Krone den ekstra stærke kombi rundballepresser-serie med intergeret wrapper: Comprima med tilnavnet X-treme. Presserserien er en opdateret presser af Comprima på flere områder, og ingeniørerne fra Krone fabrikken i Spelle har haft høj produktivitet i tankerne og presseren er derfor udviklet til de landbrugskunder som presser fra 8.000 baller om året og op efter.

Næsten alt er lavet kraftigere på den nye presser lige fra gods tykkelse, kæder, gearkasser og så videre. Krone Comprima X-treme laves i tre modeller med variabel ballekammer og kan producerer baller fra 90 til 150 centimeter i diameter.

PowerGearPreveiw ser denne gang nærmere på CV 150 XC modellen.

Ballekammer tippet bagover

På de tidligere CV150 XC presser fra Krone, førte et balletransportbånd ballen fra ballekammeret og til wrapbordet bag på pressen. Dette transportbånd er nu blevet erstattet af en ballehæver, som griber ballen, når ballekammeret åbnes.

Selve ballekammeret er hældet 15 grader, hvilket betyder at ballerne nærmest selv ruller hen til wrapbordet - faktisk går det dobbelt så hurtigt som tidligere.

Der er sat 25 millimeter bredere remme i pressen, og remmene har fået styreruller, som retter remmene til hele tiden under produktion af balle og dermed forlænger remmes levetid.

Armene til folie og indpakningen af ballen kører nu dobbelt så hurtigt end tidligere, hvilket også giver en større kapacitet.

Wrapbordet er også nyt, og magen til det bord, der blev præsenteret sammen med Krone Comprima CV 210 kombi-rundballepresseren.

Opdateret pickup

Krones EasyFlow pickup er også opdateret, og nu kan pick-up støttehjulene bevæge sig sidevejs, og pick-up lejeren kan nu smøres.

Når der skal wrappes mange baller, er det også nødvendigt med mange ruller plastik, derfor er der plads til seks ruller på hver side af presser. Dette to mere end den tidligere model, og wraprullerne lægges i vandret stilling for lettere håndtering med et ryk i et håndtag. Karbidbelægning på knivene

Der er mulighed for kørsel med enten 17 elle 26 knive i snitteren på presseren, ligesom på de tidligere presser. Noget nyt er, at snitteknivene kan fås med karbid-belægning, som ifølge Krone giver en dobbelt så lang levetid på knivene. Snitterkassen kan som ekstraudstyr fås med hydraulisk nedsænkning af knivkassen fra kabinen - ligesom det også er ekstra udstyr med trykregulering af ballekammeret fra kabinen. Trykket i kammeret kan stilles helt op til 200 bars tryk, men under presseopgaver, må det maksimale tryk i ballekammeret dog maksimalt være 180 bar.Presseren fås med CCI-terminalen, som er Krones touch følsomme terminal, som leveres til stort set alle krone redskaber. Desuden er det muligt at styrer presseren over ISO-BUS.