Automatisk oplæsning:

L&F er bekymret for forsinkelser hos Landbrugsstyrelsen

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Øget fokus og bemanding i minkeudbetalingerne bekymre L&F, der frygter forsinkelser

Hos L&F glæder de sig over, at myndighederne nu har fokus på, at få udbetalingerne gennemført hurtigt.

- Indtil videre er det gået alt for langsomt og har naturligvis ført til yderligere frustrationer i det erhverv, der fra det ene øjeblik til det andet, blev tvangslukket. Derfor giver det god mening, at man henter flere folk ind til opgave, siger Morten Boje Hviid, direktør for erhvervspolitik og bæredygtighed i L&F.

Landbrugsstyrelsen har netop meddelt at 20 ansatte frem til sommer skifter Landbrugsstyrelsen ud med Fødevarestyrelsen, hvor de skal hjælpe med at få erstatning ud til landets minkavlere.

- Desværre er der ikke tale om nye årsværk, men derimod medarbejdere, som flyttes fra andre vigtige opgaver. Ressourcerne tages fra Landbrugsstyrelsens enhed, der bl.a. udbetaler tilskud til minivådområder, naturprojekter og modernisering af stalde. Det er et område, der har været nødlidende i en årrække og som først nu er ved at komme på fode igen, siger Morten Boje Hviid.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi vil kraftigt opfordre Fødevareministeriet til også at sikre en bemanding i Landbrugsstyrelsen, der gør at ministeriet fortsat kan leve op til deres egne mål på området, siger han.