Automatisk oplæsning:

50 millioner udbetalt til minkavlerne

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Fødevarestyrelsen er i disse dage og uger i fuld gang med udbetalinger til landets avlere for honorarer for udført arbejde med aflivningerne og som erstatning for skindene. Udbetaling af tempo-bonus forventes at ske sidst i februar.

Hos Nordjyllands Pelsdyravlerforening glæder udbetalingerne formand Ole Bakke, men endnu har han ikke kendskab til, om nogle af foreningens 300 medlemmer har fået udbetalt penge.

- Det håber jeg så sandelig, de har, men jeg har intet hørt. Det ville ellers være naturligt, hvis de nordjyske avlere var de første, da vi var de første til at aflive, men Det er positivt, at Fødevarestyrelsen er i gang, men det har ladet vente på sig, siger Ole Bakke, formand for Nordjyllands Pelsdyravlerforening.

- De lovede udbetalinger midt i februar og tempobonus sidst i februar, så vi håber, at udbetalinger begynder at gå lidt hurtigere, siger Ole Bakke.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Selv har formanden ikke modtaget udbetalinger fra Fødevarestyrelsen. Som så mange andre i Nordjylland blev hans minkfarm ved Thisted smittet med covid-19, og alle 2500 tæver blev aflivet og destrueret.

- Fødevarestyrelsen var selv til stede under aflivningerne, så det er et simpelt regnestykke. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor det skal være så besværligt og tage så lang tid, siger pelsdyravlerformanden.

Fødevarestyrelsen opgør, at de pr. 22. februar har udbetalt 49.428.739 kroner til 97 avlere i alt for honorar og for erstatning for skindværdi.

Avlerne blev i aftalen fra 25. januar mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF og Liberal Alliance sikret en maksimal skindpris på 250 kroner for de destruerede skind.

Årets første auktion

Netop i disse dage og frem til torsdag afholder Kopenhagen Fur pelsauktion. Her har pelsdyravlerformanden fra Thisted 1100 skind fra tidligere år med på auktionen.

- Det ser ud som om priserne ligger på omkring 250-270 kroner i gennemsnit pr. skind. Men priserne skal stige noget mere, før vi begynder at tjene penge. Men vi havde heller ikke forventet, at det hele ville vende på den første auktion. Heldigvis kommer der andre auktioner, siger Ole Bakke.

Han vurderer at Kopenhagen Fur har cirka 10 millioner skind på lager som overvintre fra årene 2017, 2018 og 2019.

I år har Kopenhagen planlagt at sælge 14 millioner skind og 13 millioner skind i 2022 - både danske og udenlandske skind.