Fødevareminister har holdt møde med Kopenhagen Fur kort før samråd i Folketinget i dag om manglende udbetaling af både honorarer og tempobonus til minkavlerne. Han lovede på samrådet at presse Fødevarestyrelsen for udbetalingerne.

Fødevareminister Rasmus Prehn forstår godt, at avlerne og Kopenhagen Fur er utålmodige, men han forsikrede på et samråd i dag, at han har bedt Fødevarestyrelsen arbejde på højtryk for at sætte gang i sagsbehandlingen og dermed udbetalinger af honorarer i forbindelse med aflivningerne og de lovede tempobonus.

- Jeg havde gerne set, at disse udbetalinger var sket med det samme aflivningerne var overstået. Jeg kan godt forstå frustrationerne hos minkavlerne. Men det er komplicerede beregninger - både administrativt og juridisk. Avlerne skal både have skind-erstatning og erstatning for nedlæggelse af erhvervet, som de facto er nedlagt efter beslutningen om at forbyde minkavl i 2021. Fødevarestyrelsen skal sagsbehandle i hver enkelt sag, sagde fødevareministeren på samrådet.

Erhvervsordfører for DF, Hans Kristian Skibby, havde indkaldt til dagens samråd med både fødevareminister Rasmus Prehn og fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen for at få svar på den langsommelige proces med at få udbetalt erstatningerne og honorarer for udført arbejde til minkavlerne.