Oprør fra Landet har anmeldt nye demonstrationer i 55 danske byer - første stop er Rådhuspladsen i København.

Politikerne i Folketinget kan se frem til at blive mindet om, at grundloven er blevet trådt godt og grundigt under fode indtil de kan blive enige om at nedsætte en kommission til at kulegrave regeringens rolle i mink-skandalen. Det er budskabet fra Oprør fra Landet, der allerede næste lørdag har fået tilladelse til at afholde sin næste demonstration i København.

På spørgsmålet om, hvorfor demonstrationerne fortsætter, er svaret klart fra Jeppe Søe, der den 21. november stod bag omfattende demonstrationer i Aarhus og København med deltagelse af mere end 800 traktorer og størstedelen af den danske fiskerflåde.

- Fordi vi jo ikke har fået det, vi beder om. Vi vil jo gerne have en kommissionsundersøgelse fordi de advokatundersøgelser, eller De Radikales nye parlamentariske undersøgelse, eller hvad det nu er, de har fundet på, det er ikke det, man bruger, når der er tvivl om grundlovsbrud, fortæller Jeppe Søe til Maskinbladet efter Oprør på Landet onsdag eftermiddag på sin hjemmeside Folkelighed.dk har proklameret, at nye demonstrationer vil være på vejene igen allerede fra næste weekend og indtil afslutningen af 2021 - med mindre regeringens håndtering af mink-skandalen kommer for en uvildig undersøgelseskommission.

- Så længe de bare sidder og ikke kan blive enige i Folketingssalen om, hvordan de skal undersøge - og om de skal undersøge - jamen, så må vi jo på gaden indtil de bliver enige, lyder det fra Jeppe Søe, der slår fast at der ikke bliver tale om kæmpestore folkelige manifestationer, som man så den 21. november.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

55 byer får i løbet af det kommende år besøg af en forvokset udgave af grundloven monteret på en vogne eller trailere, og tilladelsen til at parkere vognen og uddele grundloven til borgere i København er allerede på plads.

- Så uddeler vi grundloven til danskerne, for det er helt tydeligt, at der er mange, der ikke rigtig ved, hvad den handler om, fortæller Jeppe Søe, og uddyber, at ideen er at tage grundloven rundt fra by til by.

Har man lyst til at følge grundloven fra København til andet stop i Helsingør på lørdag, så kan man tilmelde sig med sin traktor, lastbil eller et andet køretøj på Folkelighed.dk.

Københavnerne får dog, ifølge Jeppe Søe, besøg af en endnu en traktor, når budskabet om indholdet i grundloven skal udbredes fra Rådhuspladsen Imellem klokken 12.00 og 14.00.

Ingen smittefare

Stor-København er aktuelt hårdt ramt af covid-19, og fra den kommende uge bliver Københavnerne underlagt strengere restriktioner end resten af landet, men Jeppe Søe mener ikke, at lørdagens demonstration på Rådhuspladsen kan blive en potentiel smittespreder.

- Vi er fem personer, der står og deler foldere ud. Vi står ved vognen med grundloven, og så kommer folk hen og får en grundlov, og i kortegen sidder man i sit eget førerhus eller i sin egen bil, så det kan såmænd foregå fuldstændig uden corona-smitte alle vegne´. Det er ikke en Langelinie-ting igen, lyder vurderingen fra Jeppe Søe.

I omtalen af demonstrationen skriver Oprør fra Landet:

Vi fortsætter demonstrationen hver uge - indtil politikerne nedsætter en undersøgelses-kommission og det samarbejdende folkestyre er tilbage. KAMPEN ER KUN LIGE BEGYNDT