Efter at Aarhus Universitet har besluttet at nedlægge DMU. vil Enhedslisten have miljøminister Karen Ellemann (V) i samråd

Beslutningen om at nedlægge Danmarks Miljøundersøgelser som en selvstændig enhed skaber bekymring på Christiansborg, hvor Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen, har kaldt miljøminister Karen Ellemann (V) i samråd. Det oplyser altinget.dk

Enhedslisten have svar på, hvordan ministeren vil sikre, at der fremover er en bred tværfaglig ekspertise til rådighed for sammenhængende analyser af naturens og miljøets tilstand, når DMU nedlægges som en selvstændig enhed.

Henrik Sandbech, der har ledet DMU i 22 år, har valgt at sige op, idet han frygter, at natur og miljø bliver taberen i fusionen.

- DMU's brand er vigtigt, og når DMU laver en rapport om et samfundsproblem, står der stor troværdighed omkring den, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Miljøminister Karen Ellemann (V) har  tidligere sagt, at fusionen ikke må medføre dårligere rådgivning af ministeriet.

- For Miljøministeriet er det helt afgørende, at forskningen og den forskningsbaserede myndighedsbetjening og rådgivning er af høj kvalitet. Miljøministeriet lægger vægt på, at de ændringer universitetet måtte beslutte i organiseringen af DMU's aktiviteter ikke medfører forringelser, men tværtimod forbedringer i den faglige rådgivning, som ministeren og Folketinget modtager, skrev ministeren i februar i et svar til Folketinget.