Rostgaard Maskinstation afhentede i går en ny Claas Lexion 8900 med 46 fods skærebord, og kørte direkte i vinterbyggen.

Med 790 hestekræfter fra den 16,2 liter MAN-motor, 18.000 liters korntank og 46 fods skærebord er der virkelig tale om en stortærsker i den nyeste investering hos Rostgaard Maskinstation: Lexion 8900.

Maskinstationen afhentede i går maskinen hos AP Jørgensen i Ribe, og kørte straks i vinterbyggen, hvor der blev høstet 13 hektar med en acceptabelt vandprocent.

- Det var en hybridsort, og det gik fint, men da vi kom over i den to-radede normale vinterbyg viste fugtighedsmåleren 20 procent vand og vi indstillede høsten, fortæller Mikkel Thuesen, som er den daglige chauffør på den nye maskine.

Han kommer fra en Lexion 780 med 41 fods skærebord, så er der på mange måder tale om en opgradering til den nye maskine, som man da også forventer skal høste en hel del i sæson 2020.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Langt hovedparten af det areal den store Lexion skal over er eget jord samt totalpasninger, og foruden den nye Lexion 8900 råder maskinstationen også over 2x Lexion 660 samt en Lexion 550, som alle er rystemaskiner, og klarer største delen af arbejdet hos de kunder, som gerne skal have mere ud af halmen.

rich-media-1
Den nye mejetærsker netop hjemkommet fra AP Jørgensen og klar til at rykke i marken.

Stor forskel

Mikkel Thuesen bemærker den store forskel han bemærkede på den første høstdag i den nye maskine, kontra den ældre Lexion-generation.

- Det er jo en helt anden maskine at komme afsted i. Der er en helt anden ro i kabinen, fortæller Mikkel Thuesen, og påpeger, at man blandt andet har valgt at få gummiremme fremfor kæder i indføringen på den nye maskine, hvilket helt sikkert er med til at støje mindre. Desuden betyder den nye motorteknologi, at der køres med markant lavere motoromdrejninger under høstarbejdet.

Mikkel Thuesen bemærker desuden, at der virkelig er sket noget i kabinen, ikke bare komfortmæssigt, men også betjeningsmæssigt for chaufføren.

rich-media-2
Det var en hybridsort, som blev høstet fredag den 10. juli.