Dannebrogsflag på traktorerne er med til at markere, at landmænd midt i coronakrisen holde hjulene i gang.

Siden landbrugsorganisationerne i Midt- og Vestjylland for få dage siden opfordrede landmænd til at sætte flag på traktoren og fortsætte flagkørslen gennem hele påsken, har landmænd i stort tal bakket op.

H.C. Gæmelke, formand for Jysk Landbrug, var med til at sparke den lille happening i gang. Ved at køre med et par dannebrogsflag ønsker landmænd helt stilfærdigt at markere, at de midt i coronakrisen har muligheden for at holde hjulene i gang, skriver Jysk Landbrug.

Flagene på traktoren sender samtidig en hilsen til alle de danskere, der lever med begrænsninger i deres hverdag lige nu, forklarer H.C. Gæmelke.

- I byerne står folk på balkonerne og synger for at vise sammenhold. I landbruget vil vi gerne vise, at vi er sammen - hver for sig. Det gør vi ved at køre med flag, siger H.C. Gæmelke, formand for Jysk Landbrug.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Livsbekræftende tid i marken

Forårsarbejdet i marken er en travl og livsbekræftende tid, hvor grunden bliver lagt til en fortsat høj og stabil fødevareproduktion. Der er altid mad at få i landets butikker, og landmænd er stolte over at løfte det store ansvar, som fødevareforsyningen er.

For H.C. Gæmelke er flaget også en hyldest til slagteriarbejdere, dyrlæger og andre, der hjælper landmændene. Men ikke mindst tænker han på de ansatte i sundheds- og plejesektoren, som er helt i frontlinjen. Dem hylder jeg også, siger han.

I en tid, hvor meget er forandret og usikkert, forløber markarbejdet under noget nær optimale forhold. De våde marker tørrer i hast, og dette års afgrøder ser ud til at få en flyvende start.

Bag flag-aktionen står Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening og Familielandbruget VEST-Jylland.