Danmarks største dyrskue - Landsskuet i Herning - havde i alt 51.309 i de tre dage, som dyrskuet varer.

Landsskuet i Herning var i år begunstiget af traditionelt dansk sommervejr med skiftende sol og regn, og det er tilsyneladende rigtigt dyrskuevejr, for årets udgave af danmarks største dyrskue fik 609 flere gøæster igennem portene end sidste år.

I alt besøgte 51.309 skuet i de tre dage fra torsdag til lørdag, som dyrskuet varer.

- Vejret har i år været en lidt blandet fornøjelse, men har generelt ikke påvirket interessen for at opleve dyr, maskiner, aktiviteter og natur på Landsskuepladsen. Vores gæster ved, at der er gode muligheder for at søge tørvejr, når der kommer en byge, siger Mads Fjordside.

Han er daglig leder af Landsskuet og fremhæver især årets besøg af Gardehusarregimentets Hesteskadron samt det nye fødevare- og formidlingsområde "Fødevarer i naturen" som trækplastre.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landsskuets dyreudstilling sluttede med finalerne lørdag, hvor en sortbroget ko fra Raunhøj Dairy ved Hjortshøj blev kåret som Danmarks Smukkeste Malkeko, mens landets bedste kvie blev en jerseykvie fra Jørn Mikkelsen i Hinnerup. Begge vinderdyr fik både krans, bånd og champagne samt en pengepræmie og statuette fra Premier Is.

I Store Ring vandt Limousiner fra Brørup konkurrencerne om både bedste hundyr og handyr på tværs af de 16 kødkvægracer. Koen er fra Egsgaard Limousine, mens tyren er fra Bøgely Limousine.

Næste udgave af Landsskuet er planlagt til 2.-4. juli 2020.