De små virkelighedstro landbrugsmaskiner, som vises på Landsskuet, fascinerer ikke kun deres entusiaastiske ejere, men også mange landsskuegæster i alle aldre.

Modeller af landbrugsmaskiner i størrelsesforholdet 1:32 ser helt realistiske ud, når de vises i deres rette element i vellignende marklandskaber omkring moedeller af moderne landbrugsbygninger.

Og netop sådan et sceneri er traditionen tro et af de mange tilbud til Landsskuets gæster.

rich-media-1
Der er mange scenerier rundt omkring på modellandskabet, blandt andet besøg i marken af servicebiler. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Men nåede man ikke forbi teltet med det flotte landbrugslandskab fyldt med modelmaskiner og -redskaber, er det stadig muligt at opleve modelmiljøet ved at besøge Midtjyllands Modeltraktor & Tog, som holder til i Billund, hvor der er åbent for besøgende mod en mindre entre hver anden søndag i ulige uger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Bag foreningen står et gruppe af 10 aktive medlemmer og en lille håndfuld passive støtter, fortæller Claus Nissen fra klubben.

Ny klub

Og den er etableret på grundlaget af en tidligere klub, der mistede sit tidligere lokale ved Ejstrupholm.

I de nye lokaler i Billund har foreningen næsten 500 kvadratmeter til rådighed, og her er man allerede langt med at opbygge en permanent udstilling omkring en stor, moderne løsdriftskvægstald.

rich-media-2
En moderne kostald er omdrejningspunktet for et større modellandskab. Foto: Rasmus Dalsgaard.

- Det er planen, at landskabet skal variere i takt med de fire årstider, fortæller Flemming Kristiansen fra Midtjyllands Modeltraktor & Tog.

Desuden bliver der opbygget et landskab med en stor modeljernbane, og et mange kvadratmeter stort bord skal fyldes med modeller af gammeldags landbrugsmaskiner.

Også Agromek

Den store udstilling på Landsskuet er opbygget helt fra bar bunden alene med det formål at give Landsskuets gæster et indblik i de mange modelmaskiner vist frem i et naturtro modellandskab.

Folkene bag Midtjysk Modeltraktor & Tog har i flere år deltaget med modeltraktorer og -maskiner på Landsskuet, og de har også i flere år været en fast del af Agromek.

rich-media-3
Stald, maskinhus, siloer og marker med forskellige afgrøder er rammen om de mange modeltraktorer og -redskaber. Foto: Rasmus Dalsgaard.